Pagina's

dinsdag 12 maart 2013

Retrovondst: rommelmarkt en sanseveria's

Leuke zondag achter de rug.
Met het liefje naar een rommelmarktje geweest (gelukkig overdekt), het bezoekje lekker gezellig afgesloten met spek en eieren ;-)
Hij kocht er mooie vintage comicbooks van Spiderman en The Hulk, ik kocht er mooie knopen.
Hoewel ik het erg gezellig vind met het liefje een rommelmarktje te doen, is het ook best frustrerend ;-). Als ik alleen ga koop ik wat ik wil, als hij mee gaat is er meer controle. Zo zag ik een prachtige opdienschaal, maar hij wees me er op dat we al genoeg servies en schalen hebben. Hij heeft natuurlijk gelijk, maar toch... Ik denk dat ik volgende keer maar weer eens alleen ga ;-)
Maar hier alvast mijn mooie knopen, weer een paar om aan mijn knopenverzameling toe te voegen.
Ik vind vooral het zilveren randje erg mooi!

Verder is er ook een nieuw plantje in huis, het is familie van de sanseveria.


De enige plant die het hier in huis goed doet, is de sanseveria.
Kijk maar, deze is zelfs al goed gegroeid (beginfase zie je hier):


Maar ik houd me dan ook strikt aan de verzorgingsregel, slechts om de 5 weken water geven, ik plan het zelfs in in mijn agenda ;-)

Vorig weekend trouwens een leuk weetje gehoord over de sanseveria tijdens het programma Groenland. De eerste sanseveria kwam uit Congo (tijdens de koloniale tijd) en deze allereerste plant leeft nog steeds verder in de plantentuin van Meise. Van deze plant stammen alle sanseveria af hier in België. Het is dan ook een typische kamerplant van hier, Nederlanders noemen het dan ook de Belgen plant :-)

Maar de rest sterft genadeloos. Het is me zelfs gelukt ons vetplantje in onze dinobloempot te laten sterven (zie je hier). Ik ga het vervangen door een cactus, hopelijk heb ik daarmee meer succes...
In de bloempot waar nu het familielid van de sanseveria zit, zaten eerst enkele graslelies. De makkelijkste plant ooit, dacht ik... Ook gestorven... (die in de kookpot in de keuken doet het dan wel weer goed, daar is meer licht, ligt het daar aan?). Ik weet soms echt niet wat ik verkeerd doe... Te veel water? Te weinig? Zelfs van mijn drie bamboestengels, blijft er nog ééntje over...
Nog iemand die het zelfde probleem heeft? ;-) Hier zit het alvast in de familie, mijn mama is er ook geen held in ;-)

11 opmerkingen:

 1. Hier ook een sanseveria in huis en hoewel het de plant is die de minste verzorging nodig heeft, is ze er het slechtst aan toe. Ik vind het gewoon niet zo'n mooie plant, ik vermoed dat dat de oorzaak voor de verwaarlozing is ;-) Maar de rest leeft nog, al moeten sommige eens verplant worden... als het buiten wat warmer is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet om je plantenverhaal lachen, ik herken mezelf erin, niks wil hier! Ik heb welgeteld 1 plantje in de keuken staan dat het doet, vetplantje. Je knoopjes zijn leuk! En kringlopen/rommelmarkten, yep dat moet je in je up doen, dan is er niemand die zegt wat wel en niet mag behalve je eigen geweten dan. Ik heb de kringloop voor morgen in de planning staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Belgenplant, wist ik niet, hahahah.
  Moet Groenland nog eens zien, staat op onze schijf te wachten!
  Succes met deze!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij nederlanders noemen deze plant ook wel schoonmoedersverdriet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei dat klinkt maar triestig :-)
   Wij ook wel vrouwentongen, ook zo'n vreemde naam!

   Verwijderen
 5. Hier nog zo'n knopenverzamelaar! Deze zijn inderdaad heel mooi en ook dat ze nog op het kaartje zitten is heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie knoopjes heb je gevonden! Ik ben ook niet zo'n plantenheld maar sanseveria's die doen het wel goed en eigenlijk vind ik ze best leuk zo retro, doet mij altijd denken aan die kleine dorpscafetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha joehoe voor de belgenplantjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hihi. De zamioculcas (of zoiets) is ook heel makkelijk in onderhoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh ik heb er hier ook twee staan maar wist dat eigenlijk helemaal niet van die 5 weken. Ach, ik zal vast wel iets goed hebben gedaan want ik heb ze al jaren, haha. Heb trouwens best veel planten hier in huis, ga steeds meer op mijn moeder lijken, hihi... :) Fijne donderdag alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mmm ik en planten is ook niet altijd een succesverhaal. Zo heb ik al jaren een vingerplant (geloof dat ie zo heet) en die heeft het altijd goed gedaan maar ik heb een keer teveel water gegeven denk ik (ik doe dat eigenlijk alleen als het me invalt ;)) en zo heeft ie heel wat bladeren verloren. Maar hij leeft nog...eind vorig jaar kwam een oud collegaatje op bezoek en die keek meelijwekkend naar al mijn plantjes hihihihi. Terwijl in Maastricht mijn planten het beter deden :). Maar ben helemaal met je eens dat alleen kringlopen alleen soms beter is. Manlief sjeest altijd eroverheen en ook over een rommelmarkt, dus in feite loop ik altijd al alleen erover. Hihihi. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen