Pagina's

vrijdag 29 juni 2012

Hip hergebruik

Gooi nooit, ik zeg NOOIT uw restjes stof weg! Dat zou een zware zonde zijn, geloof me! Want er kunnen altijd patchworkgordijntjes of ander patchwork van gefabriceerd worden.
En kijk eens hoe schoon:
Dit is ons gordijntje in de living, die hangt er al sinds februari. Als basis gebruikte ik schoonmama's witte gordijntjes waarvan ik een heel stuk mocht knippen, waarvoor dank :-)
De stofjes die je ziet:
-het zwarte stofje met oranje swirls en het Hello Kitty stofje: ik mocht eens restjes stof uitzoeken gratis en voor niets bij lieve Eva.
-het wit-rood gestreept stofje is een restje dat ik kreeg van mijn schoonmama en gebruikte ik eerst als voering voor deze tas (het patroon is de Spaanse tas van Mme Zsazsa)
-de rood met witte dots stofje kocht ik op de stoffenmarkt in Maastricht (van deze stof maakte ik een shoppingbag, pannenlapje en  ovenwant voor oma's verjaardag)

-de uiltjes stof kocht ik bij Vermiljoen en maakte er eerst dit rokje van:
-alle andere stofjes die ik niet heb genoemd komen uit een stalenboek van een antiekwinkel die ook gordijnen op maat maken en zetels stofferen. Zo'n stalenboeken worden weggegooid als de nieuwe collectie voor de deur staat, een goede tip dus om daar eens te vragen naar zo'n stoffenboeken! :-)

Het idee van patchworkgordijntjes kreeg ik via Suzette's blog.

Afgelopen weekend maakte ik er nog ééntje voor de slaapkamer. Hier lees je alles over in de volgende post! Tot dan!


1 opmerking:

  1. Heel erg leuk die gordijnen! En de shopping bag die ik kado kreeg. Moet ook eens wat gaan doen met mijn stofjes!

    BeantwoordenVerwijderen