Pagina's

zondag 16 april 2017

Herontdekking van Retrooz!

Robin en ik kende dit zaakje al, maar sinds kort kreeg het een facelift en werd de menukaart grondig geüpdate! Het werd een hippe retro lunchzaak met een geweldige menukaart: voor elk vleesgerecht vind je er een veggie variant voor terug. Sinds kort de overstap gemaakt van flexitariër naar vegetariër, dus ik kan dit enkel maar toejuichen. Vrijdag openden ze terug de deuren en vandaag waren Robin en ik er als de kippen bij om het vernieuwde Retrooz te ontdekken.
Naast de standaard lunchkaart, heb je er een zoete kaart voor in de namiddag, een ontbijtkaart en een dagelijkse wisselende suggestiekaart met een suggestiemenu (met vlees/vis of veggie) bestaande uit drie gangen voor maar 17.50 euro! Wij gingen voor het menu samen met een home-made iced tea. Heerlijk genieten met ons tweetjes!

Soep krijg je in een emaille mok, zo leuk! We hadden beiden de aspergesoep (wel passend zo op Pasen), Robin had de spare-ribs en ik de wok met groentjes en rijst. En als dessert kon je kiezen uit iets zoets (vandaag was het tiramisu), fruit of koffie. Wij hielden het licht en kozen voor een kommetje fruitsla. Lekker!
Maar dan nu, het interieur! Op en top retro met heerlijk veel vintage spulletjes en op de achtergrond heerlijke vintage muziek. Van Bob Dylan tot Simon and Garfunkel. Heerlijk!Leuk om ons behang van op de slaapkamer hier terug te zien ;-)
Er is ook een bovenverdieping waar je gezellig kan vertoeven en wanneer je de trap naar boven neemt kom je langs een grote boekenkast die bomvol boeken staat tot boven toe. Het is een heuse boekenruiltil! Je mag er een boek nemen als je er ééntje voor in de plaats terug zet, daar ga ik me een volgende keer eens mee bezig houden!


Het toilet is trouwens ook echt de moeite, zo leuk ingericht. Aan alles werd gedacht, echt oog voor detail!

Naast de bistro heb je ook een vintage winkel van Retrooz, maar die wordt momenteel onder handen genomen. De collectie-items die op de rekken en in de vitrinekasten staan in de bistro zullen ook regelmatig veranderen, zo valt er altijd wel wat te ontdekken bij Retrooz naast de wisselende dagsuggesties natuurlijk.
Wij zijn fan! Heerlijk leuk plekje en ik kijk alvast uit naar de nieuwe shop! En naar de lancering van de webshop Reprooz.
Alle info over Retrooz (de bistro, de shop, de webshop) vind je op retrooz.com.
Maar je mag hun ook gewoon liken op facebook en zo op de hoogte blijven van alle acties (vandaag was er bijvoorbeeld ook een heus Paasontbijt te verkrijgen).
Retrooz vind je op het Kolonel Dusartplein in Hasselt en is alle dagen geopend van 8u30 tot 18u30.
En nu hop, allen naar Retrooz!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten