Pagina's

zondag 24 februari 2013

Count your blessings (9)

Voorbije week werd ik blij van:

Dit vrolijke kleurrijke interieurboek 'Thuis je eigen stijl' van blogster Selina Lake. Heerlijk inspirerend. Gekocht met de boekenbon waar nog wat restwaarde op stond. Maar ik vraag me wel af bij het doorbladeren van zo'n boek of het niet uitsluitend gaat om vrijgezelle vrouweninterieurs (zo'n hypermeisjesachtige interieurs lijken me soms onleefbaar voor een man ;-p).

Moppie haar nieuwe lievelingsplekje in huis: ons vrolijke voetenbankje.

Moppie en haar lievelingsspeeltje voor de moment (het muisje dat langs de stoel hangt). Hier net wel niet in actie ;-)

Een bezoekje aan de Pannenkoekenbakker met vrienden en het liefje en mijn lievelingspannekoek: Indonesische satépannenkoek met kroepoek. Oh zo ontzettend smullen is dat ;-)

Koken met mijn nieuwe grillpan uit mijn nieuwe grillkookboek (de pan zag je hier en het boek zag je hier). Het leverde dit heerlijke gerecht op: gegrilde gevulde kip met gegrilde kerstomaatjes. Zo fijn om met een grillpan te koken. In de kip zit er een vulling van verse basilicum, verse platte peterselie, kappertjes, ansjovis, mosterd, mascarpone, peper en zout. Smullen!

De eerste verse aardbeiensmoothie van't voorjaar. Dat gebeurt er dus als't liefje boodschappen doet, dan neemt ie helemaal buiten het seizoen aardbeien mee. (Onze conversatie hierover: ik: 'Schat van waar komen de aardbeien?', hij: 'Ik denk uit een serre.', ik: 'nee ik denk uit Spanje' ;-p). Haha, maar soit het heeft ons gesmaakt ;-)


Dat zelfde liefje stopt tijdens het opruimen van z'n kast dit boekje in je handen. Heeft ie ooit gekocht van iemand tijdens een boekenverkoop als steun. En dan begin je te bladeren en kom je dit prentje tegen:
En opeens besef je dat je als kind een heel verhaaltje had gefantaseerd over een eeuwigrijdende trein waar ik met mijn hele familie in woonde en dat dit mijn lievelingsverhaaltje was van Jip en Janneke. Ik moet nog geregeld terug denken aan dat gefantaseerde verhaaltje en hoe blij ik werd van mijn eigen treinverhaal en opeens zie je dan dat plaatje terug waar het allemaal mee begon. Oh heerlijk! Dit boekje uit mijn kindertijd ga ik koesteren ;-)

En vandaag zag ik dit. Wat mooi die witte wereld. Maar om er op zondag met de auto door te moeten zou ik niet zo leuk vinden (gelukkig hoeft dat ook niet). Het liefje riskeerde het wel en is naar een retrogamebeurs, vind ik toch niet zo leuk...

Fijne zondag nog en geniet van de witte pracht!

Meer CYB bij Zilverblauw.

8 opmerkingen:

  1. Maar dat boek is mooooooooi en neeeee met zo een inrichting hoef ik hier ook niet aan te komen maar wegdromen mogen we wel toch. En Jip en Janneke blijft leuk. Ik kwam laatst bij het opruimen met Jip en Janneke in het Latijn tegen, ooit gekocht toen ik nog op het gymnasium zat (uhm lang gelee dus), ik kan het nog redelijk lezen, te grappig (maar het is dan ook Jip en Janneke taal op z'n latijn haha).
    Zo wit als bij jullie is het hier niet hoor. Een klein laagje sneeuw en dat is nu alweer weg maar er valt nog steeds een beetje poeder uit de lucht. Ik ben wel klaar voor de lente eigenlijk. Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er superlekker uit allemaal! hmmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat boek van Selina Lake heb ik nu ook al zolang op mn wishlist staan!! Een aanrader dus?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk weekend dus, geniet nog lekker na! Fijne nieuwe week! Liefs, Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat boek is echt super hè? Heb 'm hier in het Engels. Vraag me af hoe die pannenkoek zal smaken, lijkt me heel apart zo als pannenkoek... Fijne woensdag! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jip en Janneke, dat blijft gewoon een topper!
    Ik krijg ook wel zin in u roos drankje :)

    BeantwoordenVerwijderen