Pagina's

maandag 4 maart 2013

Home sweet Home (13)

Ik zit in mijn 'perenfase'. Ik eet eigenlijk te weinig fruit en ik dacht een tijdje geleden 'in welk fruit heb ik nu eens echt goesting?' Awel, in peren! En ik eet ze nog steeds, ze smaken me ;-)
En opeens besef je, wanneer je zo veel peren in huis haalt, dat er eigenlijk eerder een appelthema in huis heerst, maar! Appelen en peren dat is een olijk duo! Niet? Kijken jullie maar even mee ;-)

Ons houten appeltjesfruitmand, met jawel enkele peertjes. En als het fruit op is kan je het gebruiken als onderzetter, want hij klapt helemaal ineen.

Ons appelsnijplankje met een peer die onder het mes moet.

Nog een sukkelpeertje dat onder het mes gaat, maar hij is niet alleen, de appels steunen hem!

In huis hebben we ook nog een appelkapstokje (zie je hier), een appeljurkje en appeloorbelletjes (zie je hier). Maar die combineerde ik nog niet met een peer, wie weet komt dat nog wel in een kunstzinnige bui ;-)

Naast al dat appel en peren geweld in huis, geniet ik verder van mijn verse kruidentuinhoekje in de keuken (krijg ik altijd zin in als de lente nadert), lekkere gerechtjes uit onze grillpan, onze afwaspoes en Moppie die schattiger wordt met de dag!

Verse basilicum, munt, platte peterselie en ondertussen haalde ik ook verse dille in huis.

Gegrild kalkoenhaasje met kruidenkorst van verse basilicum & platte peterselie, Parmezaan, olijfolie en pijnpoompitjes.

Gegrilde makreel gevuld met platte kaas en verse kruiden (basilicum, peterselie en dille), salade van spinazie, fetakaas en noten en citroen.

Toen ik deze foto zag bij Bien, moest ik zo hard lachen, want enkele dagen eerder maakte ik ongeveer dezelfde foto met onze afwaspoes :-)

Mopje al adorerend aan mijn voeten ;-) Dat is nu eens baasjesliefde ;-p



Zo zo, fijne week iedereen!
Meer HsH bij Barbaramama.

11 opmerkingen:

  1. Oeh dat makreelgerecht ziet er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. owwww dat ziet er allemaal heerlijk uit

    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goesting... ik blijf het zo'n leuk woordje vinden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fris en fruitig!!
    Maar appeltaart wint het van perentaart! Voor jou ook?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goh eigenlijk vind ik perentaart misschien net iets specialer en daardoor lekkerder :-) Maar ik eet vaker appeltaart (niet dat ik vaak taart eet :-p) omdat je die vaker krijgt voorgeschoteld op verjaardagsfamiliefeestjes :-)

      Verwijderen
  5. je blogpost brengt me nog meer in de lentemood! ik heb net ook allemaal peertjes in huis gehaald muaha! Waar gebruik jij dille trouwens voor? ik vind het altijd zo gek ruiken en kan me er geen gerechtje bij voorstellen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dille is lekker bij vis, maar vandaag maakte ik bijvoorbeeld een kruidenomelet met peterselie, basilicum en dille. Ook lekker :-)

      Verwijderen
  6. Krijg ik me nu opeens zin in een peren ijsje... :D :D

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Fijn blogje heb je geschreven. Heerlijke combi en wat een leuke schaal en plankje in 1 zeg!
    Wens jou alvast een heel fijn weekend toe :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat fruitmandje ben ik eens tegengekomen aan zee, ik had al een fruitmand want anders had ik deze ook gekocht, heel origineel dat je het kan dichtplooien.Dat ziet er allemaal erg gezellig uit!!groetjes en fijn weekend!!

    BeantwoordenVerwijderen