Pagina's

woensdag 1 mei 2013

Retrovondst: rommelmarktjes en garageverkoop

Oh het zonnetje komt nu en dan eens piepen en dan komen de eerste rommelmarktjes ook als paddestoelen uit de grond geschoten. En dat vinden we fijn! Lief en ik gaan nu altijd samen op pad sinds hij ne 'game-hunter' is geworden (retro games en gameconsoles scoren) en gelukkig laat ie ondertussen mij ook m'n ding doen ;-) Het is zelfs zo geëvolueerd dat hij mooie vondsten voor mij scoort wanneer ik er niet bij kan zijn! Zo scoorde hij deze beauty op een garageverkoop twee weekjes geleden:
Voor 15 euro hebben we deze 'Colombia' gered van het 'oud ijzer' (kent iemand dit merk?).
En voor nog eens 15 euro scoorde hij dit mooie kastje met radio en platenspeler (binnen in).
Jammer genoeg hebben we voor beiden geen plaats momenteel, maar ze worden bewaard bij mama thuis voor wanneer we ooit eens verhuizen naar iets groters. Dan heb ik toch al een eerste mooie item voor in mijn hobby-/naaikamertje ;-)

Gister gingen we dan samen met wat vrienden de rommelmarktjes/ koninginnenmarktjes verkennen over de grens in Nederlands Limburg, in Blerick en Tegelen. Het was erg leuk met't weer, maar de buit voor mij was maar pover ;-) Ik scoorde er enkel dit juweeltje, zogenaamde sweaterclips.

Vandaag hebben we het rommelmarktje in't zonnetje verkend in Stokkem. En het is misschien een vreemde vondst, daar we geen kinderen hebben en er in de toekomst ook geen kinderen zullen komen, kocht ik toch dit:
Ik heb dat altijd leuk gevonden zo'n papflesjeskratje en nu dat ik er ééntje vond met nog 4 originele glazen flesjes met schone afbeelding kon ik het niet laten staan. Ik moet nog even denken voor wat ik het ga gebruiken: als olieflesjes, kruidenflesjes, vaasjes of een combinatie hiervan. Ik vind ze alvast schattig!

Zo, ik hoop dat jullie evenveel van't zonnetje hebben kunnen genieten als ons ;-)

13 opmerkingen:

 1. Haha, leuk, vooral die oude naaimachine! Vorige week stond er voor 8 euro zo eentje in onze Kringwinkel! Ik ben vandaag ook een rommelmarktje gaan bezoeken, het resultaat lees je op mijn blog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wowww die oude naaimachine is het einde ♥
  leuke dingen allemaal gescoord zeg

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke vondsten ! Die flesjes kun je natuurlijk voor van alles gebruiken, nice!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Lore, werken de naaimachine en radio nog? (is dat een stomme vraag?) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie vondsten! En zo grappig, dat papflessenkratje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hmm Ik heb ook zo'n zin in rommelmarktjes maar hier in de buurt zijn er nooit :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke vondsten!
  En ja, die flesjes kan je natuurlijk voor van alles gebruiken, dus helemaal niet raar dat je dat kocht! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die flesjes kende ik niet, wel heel schattig.
  Nu alleen nog verhuizen, zodat je alles neer kunt zetten!?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super toch hé die rommelmarkten buiten weer!! Daar kan ik zo naar uitkijken, als het mooi weer wordt in 't weekend! En dan gezellig rondslenteren langs alle kraampjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hihi wat grappig die flesjes in dat rekje en natuurlijk kun je die ook leuk voor andere dingen gebruiken. En wow dat naaimachine! Hoop,dat jullie snel een eigen huisje krijgen of nou ja gewoon als de tijd rijp is. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Rommelmarkten zijn geweldig. Ik ga binnenkort ook een oude radio krijgen (van mijn opa)... geweldig mooi hé! En zo'n naaimachine heb ik ook :) van Singer, wel zonder origineel voetje. Die van jou is veel mooier. Mijne is met een kastje bij. Ik ga hier vaker komen kijken. Luv vintage & retro!

  BeantwoordenVerwijderen