Pagina's

woensdag 12 april 2017

Ode aan de Kringwinkel

Dat ik fan ben van de Kringwinkel werd wel meermaals duidelijk via deze blog. Dus vandaag ode aan deze geweldige plek en organisatie!
Ik kocht er het merendeel van onze meubels, ik koop er leuke spulletjes voor in huis, maar ook speelgoed en zeer regelmatig tik ik er geweldige kledij op de kop. Zalig toch, een winkel waar je echt alles vindt!
En ik zeg altijd, je helpt er ons milieu een groot deel mee vooruit. Hergebruik verkleint de afvalberg. Wist je trouwens dat kledij heel erg vervuilend is als je het weggooit? Want dat is natuurlijk het leuke aan de Kringwinkel, je kan er niet alleen leuk spul scoren maar je kan er ook je oude spullen inleveren en zo een nieuw leven geven.
First things first. Mijn grote liefde voor de Kringwinkel begon eigenlijk op zaterdag 7 maart 2009. Een dag om nooit te vergeten. Mijn kameraad Brecht vroeg me mee naar mijn eerste Retrodag in de Kringwinkel. Oh boy, wat heb ik toen gescoord! We bezochten de winkels in Maasmechelen en Maaseik, maar het was vooral in Maasmechelen dat ik oh zo gelukkig werd! Ik scoorde er zo waar de helft van onze uitzet, zo maar boef baaf, voor een paar eurootjes en dat mag je heel letterlijk nemen! En het bewijs heb ik atlijd bewaard. Dit is de leverbon, ik scoorde een salontafel, bureau, livingkast, 2 skai lederen fauteils en een drankenkast voor het luttele bedrag van 109.49 euro met levering! Toen was ik nog niet zo lang afgestudeerd, woonde nog thuis en werden de meubels veilig weggeborgen.
Toen we in november 2010 verhuisden naar ons zolderappartementje werden er al een paar meubels in gebruik genomen, maar toen we 5 jaar later ons huis kochten en er in trokken zijn wel helemaal uit ons vintage dak gegaan! Heerlijk zo met vintage en retro behangetjes en lusters!
Dit zijn de meubels die ik toen kocht:


Op foto 1 zie je de wandkast die ik kocht voor 50 euro, foto 2 het salontafeltje voor 10 euro en op foto 3 de drankenkast voor 15 euro. Echte spotprijzen dus, voor meubels waar we nu nog steeds elke dag van genieten!
Het bureautje staat nu in de achterkeuken en heeft daar nu niet zo een mooie plek gekregen, maar de bedoeling is dat er volgend jaar de zolder wordt opgeknapt en dat mijn creakamer (foto 1) verhuist naar de zolder waar het bureautje een mooie plaats krijgt.
Daarom even een throwback naar ons zolderappartementje.

Op foto 1 zie je helemaal achteraan links een klein stukje van het bureautje, blijkbaar heb ik geen betere foto. Ik betaalde er 7.50 euro voor. Op foto 2 zie je één van de rode fauteils (10 euro voor de twee betaalde ik) en de framboosrode tv-kast van Ikea die ik voor 75 euro op de kop tikte tijdens de retrodag van 2011 in Kringwinkel de Koop in Genk. Deze staat nog bij mijn schoonouders op de zolder en zal verhuisd worden wanneer de zolder is opgeknapt.
In de keuken staan tafel en stoelen die ik voor 40 euro scoorde op de retrodag in 2010.
Tijdens deze retrodag concentreerde ik me vooral op het vinden van leuks voor op de zolder die we gaan renoveren. Ik kwam met deze beauties mee naar huis!

Maar je hoeft niet tot de retrodag te wachten om leuke spullen te scoren. Maar ik kies wel altijd 'de goede' momenten uit: wanneer een nieuwe Kringwinkel pas de deuren opent, wanneer een Kringwinkel de zomercollectie aan kledij uithangt, Sinterklaasactie, ... Dan heb je de meeste kans op de meeste keuze, dat is mijn ervaring althans.
Zo scoorde ik deze twee mooie kasten tijdens de openingsperiode van de eerste Kringwinkel in Lanaken een paar jaar geleden.

De kast op de eerste foto staat in de woonkamer en betaalde ik 50 euro en de boekenkast op de tweede foto betaalde ik 55 euro. Iets duurder dan in 2009, maar nog steeds superkoopjes!
Tijdens het openingsweekend van de tweede Kringwinkel in Lanaken (Smeermaas) scoorde ik enkele leuke jurkjes waaronder deze twee.
Op de eerst dagen van de lente hangen ze in Kringwinkel de Koop in Genk de zomercollectie in de rekken. Vorig jaar scoorde ik deze items.

En dit jaar scoorde ik er deze prachtige jurk en halsketting en het rode jurkje. Het bolerovestje scoorde ik tijdens het openingsweekend van de winkel in Smeermaas. En het resulteerde in een perfecte outfit!
Ik denk dat het nu wel een beetje duidelijk is geworden waarom ik zo'n fan ben van de Kringwinkel, toch? ;-)
Ik ben niet het type dat wekelijks een bezoekje brengt aan de Kringwinkel, maar probeer er de belangrijke momenten uit te kiezen. Zo opende het voorbije weekend de Kringwinkel in Riemst, in het weekend echter van de zon genoten, maar een van deze dagen ga ik natuurlijk een kijkje nemen.
Nog een tip die ik jullie wil meegeven: laat een item voor een krasje (op kasten bijvoorbeeld) of een vlekje (op kledij) nooit hangen of staan! Oma's middeltjes doen wonderen.
Fineerkasten worden weer als nieuw en krasjes verdwijnen als sneeuw voor de zon als je ze inwrijft met een mengsel van azijn en koolzaadolie. Even laten intrekken en nawrijven met een droge doek.
Kledij wordt weer als nieuw als je vlekjes inwrijft met ossegalzeep en mee wast met de rest (oa. bij de Kruidvat, Bioplanet en Dille en Kamille). Er bestaat nu ook vloeibare ossegalzeep, maar uit eigen ervaring vind ik dat het stuk zeep beter werkt. Wanneer vlekjes echter niet verdwijnen kan je het kledingstuk nog altijd omtoveren tot wat nieuws als je wat handig bent met het naaimachine.
Jaha, dit was dus een echte ode aan de Kringwinkel! ;-)
En daarom met deze afsluiten, geweldig vind ik dit lied! ;-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten