Pagina's

maandag 26 maart 2012

Weekmenu: week 10

Ah week 10, de week dat we ons keukentje eindelijk in gebruik konden nemen! Wat een schone week was dat!
Ge moet weten, mijn vriend en ik wonen op een zolderappartementje bij mijn schoonouders. Toen we iets meer dan een jaar geleden introkken moesten keuken en slaapkamer nog verbouwd worden, 1 kamer was al af en doet dienst als living/slaapkamer/bureau (de badkamer delen we). De slaapkamer is eigenlijk nog niet in gebruik want daar ligt nog wat materiaal (oa een hangkastje) dat nog in de keuken moet belanden. Tot en met week 9 aten we dus mee met de schoonouders.

Nu ik kook graag, ik plan graag, ik doe graag boodschappen, dus ge kunt wel snappen dat ik het een beetje begon te missen (voor de 'mee-eten-bij-schoonouders-periode' hebben mijn vriend en ik wel al eens 1,5 jaar samen gewoond).
Vanaf week 10 van 2012 ben ik dus terug volledig in mijn element, niet alleen omdat ik terug zelf kook maar omdat ik eindelijk mijne opgespaarde supervrolijke uitzet kan gebruiken (geloof me, diene uitzet is echt vrolijk, maar daar over later meer).
Ja ik word gelukkig van mijn keuken!
En wat voor een keuken! Alle pluimen gaan naar mijn schoonpapa die alles zelf heeft verbouwd! En natuurlijk pluimen voor mijn schoonmama die zo lang voor 4 heeft gekookt!

Maar soit, deze post gaat over ons weekmenu. Iets superhandig, voor het eerst gezien bij Mme Zsazsa en nu komt dat ferm goed van pas. Mijn vriend en ik combineren beide twee jobs, geen ene week is't zelfde, dus dan is vooruit plannen geen overbodige luxe! Elk weekend stel ik een weekmenu op voor de volgende week en op onze frigo hangt er dit handig spul:
Je noteert wanneer iets op is en in't weekend wordt de lijst aangevuld met de ingrediënten voor het weekmenu en maandag (of dinsdag) wordt er gewinkeld (meestal samen met de mama, gezellig!).

En tada, zie hier ons eerste weekmenu:
Ovenschotels, dat is iets wat ik graag maak.
Enkele smakelijke kiekjes:
Macaroni met kaassaus, hesp, maïs gegratineerd uit de oven.


 'Filosoof': ovenschotel met spinazie met room (uit de diepvries), gehakt (lekker gekruid) en verse puree gegratineerd uit de oven (niet met kaas, maar met 'chapelure').
(noot: als je 'filosoof' als gerecht opzoekt via Google, vind je meestal recepten met bonen, maar ik heb dit zo geleerd van een vriendin, dus dit is 'filosoof' voor ons!)


Onze lunch op zondag: salade met geitenkaasjes, pijnboompitten en appel. Geitenkaasjes gebakken in ahornsiroop en appel gebakken in honing. Op de salade deed ik een mosterd-honing dressing.
En hier een 'sneak peek' van ons keukentje, gedekt voor de zondaglunch:

Ziet ge? Zo vrolijk als iets! :-)

1 opmerking:

  1. Het ziet er echt leuk uit, wat jullie d'ervan gemaakt hebben!

    BeantwoordenVerwijderen