Pagina's

zaterdag 21 april 2012

Scrapbooking: lente lay-out

Mijn grootste hobby is hier op mijn blog nog niet eens aan bod gekomen! Foei!
Scrapbooking, de leukste hobby die bestaat. Van je foto's een verhaal maken, je foto's opleuken, versieren, pimpen! Héérlijk verslavend! :-)
Op mijn Pinterest pin ik allemaal leuke scrapideeën (en andere leuke ideeën natuurlijk!).
Zo ook deze lay-out (scrapbooking gebeurt op 30x30 cm papier, een lay-out genoemd, hier bestaan speciale kaften voor waarin je de lay-outs kan bewaren. Je kan per kaft met een thema werken (bijvoorbeeld je trouwalbum, je vakantiealbum, ...) of je kan per lay-out werken, dat laatste doe ik graag. Daarnaast kan je ook mini-albums maken, dan versnijd je het papier in het gewenste formaat en bind je het album zelf in):

Foto's werden (door mezelf uiteraard) gemaakt op de Rockabillyday. Ja ik houd van de jaren 50 (tot de jaren 70) en ik houd heel erg van oldtimers en classic cars (Amerikaanse pareltjes, maar zeker ook Europese!). Volkswagen zal één van mijn favo's blijven! Zelf heb ik een vw Kevertje van 1973, die ik binnenkort nog eens van stal moet gaan halen. ;-)

Deze lay-out vind ik erg lente-achtig en ook lekker retro! Al het materiaal komt van Cosmo Cricket, mijn favoriete scrapmerk. Ik houd van kleur en bont en dat hebben ze bij Cosmo Cricket goed begrepen.
Mijn inspiratie haalde ik bij deze lay-out (op deze blog), je zal zien dat ik er weer helemaal mijn eigen ding mee deed!

En voor dat ik achter deze post een punt zet, wil ik toch even nog wat reclame maken voor mijn workshop. Ik ben zelfstandige in bijberoep en geef regelmatig scrapbook-workshops onder de naam Pimp your Picture (naast zelfstandige gids zijn in het Gallo-Romeins museum). Over twee weken geef ik een lente-workshop tijdens de week van de Amateurkunsten ism Vormingplus. Ik leer jullie hoe je met typische scraptechnieken een lente lay-out kan opbouwen! Fun gegarandeerd! Er zijn nog enkele plaatsjes vrij, meer info vind je hier en hier of hier op de website van Vormingplus zelf.

Misschien zien we ons dan! ;-)

1 opmerking:

  1. Ik ben al ingeschreven.......
    Kijk er al naar uit!!!
    Moet alleen nog fotootjes kiezen.....
    Groetjes xxx

    BeantwoordenVerwijderen