Pagina's

donderdag 3 januari 2013

Pimp your vest

Een saai vestje op de kledingrek hangen? Geen paniek! Lore weet raad :-)
Omdat ik altijd enthousiast aan iets begin, vergeet ik vaak een 'voor' foto te nemen. Hier ben ik dus al begonnen met het 'pimpen'. Maar je ziet, het is een saai bruin vestje, met saaie bruine knoopjes...
Ik legde eerst alle knopen die ik wilde aannaaien op de vest, maakte van iedere kant een foto en legde ze vervolgens zo juist mogelijk over op het dienblad. Dan aannaaien maar, iedere kant heeft me 2 uur gekost, dus in totaal 4 uur knopen aangenaaid ;-) Goed gek zou je kunnen zeggen, maar kijk eens naar het resultaat:
Ik gebruikte werkelijk mijn mooiste knoopjes uit mijn knopenverzameling (véél retroknoopjes) en verving de saaie bruine knoopjes om het vestje dicht te doen door mooie ecru knoopjes.
De zakjes op het vestje werden ook gepimpt met kant en nog wat knoopjes:

Ik vind het resultaat erg mooi en op oudejaarsavond zocht ik er een leuke outfit bij :-)

Je ziet het niet goed op de foto, maar ik draag er een geel topje onder tweedehands van mijn nicht, een bruin jurkje ook tweedehands van mijn nicht, gele panty's van de Veritas en mijn mooie beige schoentjes ;-)

Idee:
-idee van de knoopjes aan de kraag zag ik hier
-idee van de zakjes met kant zag ik hier

Gebruikt:
-knoopjes uit de retronaaitrommel
-knoopjes uit Delft
-knoopjes van Blender
-knoopjes uit de grote knopenverzameling
-kant uit de doos van Bien

11 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee! Ik heb veel van die saaie shirtjes, en ben gek op scrappen... stom dat ik nooit eerder zelf op het idee ben gekomen om die twee dingen te combineren ;-) Dankjewel voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geweldig schoon gedaan! en t staat u ook kei goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik volg Rok en Rol ook, fantastische spulletjes die ze maakt hé!
  Echt iets voor jou precies ook! Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je maakt er echt wel iets supervrolijk van en I love your shoes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt er echt iets heel moois van gemaakt. Een creatief begin van een nieuwe jaar. Veel succes met het zoeken naar een nieuwe baan en veel gezondheid en creativiteit gewenst. X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat sta je lekker trots op de foto, leuwk! Zo leuk om te zien hoe je jezelf blij maakt met kleine dingen. Chapeau voor je monikkenwerk! Ennuh heel veel fun van je kadobonnen van de volgende blogpost. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen