Pagina's

donderdag 31 januari 2013

Retrovondst: zelfgemaakte speldenkussentjes én prachtig retro behangpapier!

Het maken van speldenkussentjes stond al even op het to do lijstje en onlangs zag ik een goed idee om het stofje met een stevig elastiekje samen te houden en dan vast te plakken op het blog Made by MIE for you.

Ik gebruikte dit eierdopje en houten kommetje,  retrovondstjes die ik al een tijdje geleden kocht. Het eierdopje stond maar eenzaam te wezen in de servieslade en het houten kommetje kocht ik eens in de kringwinkel (samen met deze trui) en dacht toen al dat het ideaal zou zijn voor een speldenkussentje!

Zo zijn ze als speldenkussentjes :-)
Ik vind ze beide erg leuk, maar mijn voorkeur gaat uit naar het houten exemplaartje :-). Daar gebruikte ik ook een restje tricot stof voor en dat geeft een mooiere vorm dan het katoenen stofje dat ik bij het eierdopje gebruikte.
Ik vulde de stofjes op met fyberfill en lijmde alles vast met textiellijm van bij Veritas.
En zo kregen deze krinloopvondsten een mooie tweede leven :-)

Dan de tweede geweldige vondst van dit jaar (de eerste vondst waren de retro stofjes):
prachtig retro behangpapier!
Ik kon de laatste 4 rollen op de kop tikken bij Annamarieke. Drie rollen zitten nog verpakt in plastiek en zijn nog helemaal gaaf, ééntje zit niet meer in de verpakking en is een beetje beschadigd aan de zijkanten. Ik ga het sowieso gebruiken om later wat kamers mee te behangen in ons ooit toekomstig iets groter huisje (ik droom al van een knalgeel inkomhalletje met één muur behangen en / of mijn hobbykamertje deels behangen met dit retro papiertje ;-)). De éne beschadigde rol kan ik misschien deels gebruiken voor andere crea ideëen :-)
Ik ben er super blij mee!

Fijn weekend alvast!

19 opmerkingen:

 1. Kei tof! En oh wat een prachtig behangpapier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh zo leuk dat je mijn tip gebruikte! Ik vind ze allebei superleuk, maar het eierdopje met zijn kleine pootjes heeft misschien toch mijn voorkeur. En dat behang, ik smelt, moet daar dringend eens naar op zoek gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh die met het eierdopje is zo schattig! Ik maakte er zo ook al eens eentje met een mini potje uit de kringloopwinkel, maar ik heb het per ongeluk van de tafel geduwd in mijn geworstel met een grote lap stof voor mijn gordijnen. Maar scherven brengen geluk zeker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie vondsten!! Dat behangpapier is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn ze ontzettend leuk zeg! Erg leuk gedaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, Lore!
  Superleuk gevonden.
  Echt heel leuk gedaan.

  Groetjes,
  Het hele Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog op zoek naar vintage stofjes? Moet je eens gaan kijken op http://www.laflo.be/c-1156621/retro-stofjes/
  Echt wel de moeite...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat houten bakje is echt super leuk!! Super idee om daar een speldenkussen van te maken. Het behang is ook geweldig. Wij willen één smal muurtje gaan behangen in de babykamer dus ben al helemaal aan het speuren. :) Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk ideetje! Je brengt mij op ideeën ;-), had nog een speldenkussentje nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die bloemen stonden op de kopjes bij mijn oma, haar 'door de weekse' kopje, waar ik koffie in kreeg met een suuikertje dat ik dan mocht doppen en opzuigen, mocht enke bij mijn oma :) die we meme noemden, je hebt dus een echt memekopje zonder suiker, met spelden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow dat speldenkussentje in dat houten bakje is echt leuk gedaan. Goed van je!
  En dat behang wat een super vondst, lijkt me echt iets voor jou om daar een mooie muur in een groter huis mee te behangen. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen