Pagina's

maandag 20 juni 2016

Retro weekendje Delft en Den Haag

Voorbije weekend logeerden mijn man en ik in de meest prachtige B&B ooit! Wat hebben we genoten, wat waren we relaxed na dit weekendje!


Robin en ik kennen Delft ondertussen wel. Tijdens de kerstperiode gaan we altijd een paar dagen naar Delft, dit doen we al 8 jaar. Dus de stad is niet nieuw voor ons en als we Delft bezoeken is het altijd een beetje thuiskomen.
We houden van de gezelligheid, de grachten, de historische gebouwen, de gezellige mensen, de leuke winkeltjes, de geweldige restaurantjes. Maar dit jaar ontdekten we wat nieuws: de heerlijke B&B Juuls!


Voor 95 euro per nacht krijg je geen kamer, maar een heel appartement bestaande uit een slaapkamer met grote zithoek (eigenlijk is het een woonkamertje!!), eigen overloop, eigen toilet, eigen luxe-badkamer met groot ligbad en regen-inloopdouche én een klein keukentje waar je het ontbijt kan eten met minibar en magnetron. Dit is meer dan een B&B, dat werd ons meteen duidelijk!


Kijk maar even mee:


Heerlijk toch?!? Helemaal gezellig en de kaarsjes en Flow accentjes maakten het alleen maar nog gezelliger.


Ja hier kan je alleen maar dan relaxen! Zaterdag op dag één besloten we eerst wat te vertoeven in de B&B omdat we het zo gezellig vonden. Gelukkig hadden we Delft al vaker bezocht waardoor we makkelijk deze beslissing konden nemen, dus een tip voor wie ook eens in Juuls wil overnachten: overnacht meerdere dagen en plan gewoon een gezellig dagje Juuls in! Rond 16u30 toch besloten eindelijk de stad in te gaan om een bezoekje te brengen aan mijn favoriete winkel, namelijk De Winkel.
De B&B ligt op loopafstand van het centrum en je wandelt er in leuke 'steegjes' met gezellige huisjes en tuintjes, prachtig!


Maar dus, het was tijd om te shoppen! In De Winkel vind je zo veel leuks! Denk aan Kitsch Kitchen, Rice DK, vintage knopen, leuke hebbedingetjes, mooie linten, ... Elk jaar vind ik er wel wat leuks!


Dit jaar ontdekten we een nieuwe winkel namelijk Etalage Fabriek. Een winkel waar je een plankje kan huren waardoor je een gevarieerd leuk aanbod krijgt van zelfgemaakte spullen, vintage leuks en retro hebbedingen. Helemaal mijn ding dus!
En Delft is sinds kort ook een Flying Tiger rijker. Nu met al die flamingo spulletjes die ze er hebben, moest ik er een kijkje nemen!


Ik kocht een prachtige retro jurk (waar ik me helemaal vavavoom in voel ;-p) en vintage oranje theekan bij Etalage Fabriek. Ik vond leuke plakfolie van Kitsch Kitchen en een afwasborsteltje van Rice DK bij De Winkel en kocht flamingo leuks en een hippe retro zonnenbril bij Flying Tiger.

Na het geslaagde shoptripje (kort maar krachtig ;-p), gingen Robin en ik een theetje drinken bij het Stads Koffyhuis. We kregen er kortingsbonnetjes voor bij de B&B, leuke attentie!We sloten de dag af met een heerlijk diner bij onze favoriete restaurant Olympia. Maar ben je niet echt thuis in Delft, geven de eigenaars van de B&B je voldoende tips (met arrangement) aan eetgelegenheden. 'Thuis' genoten we van een fijn warm bad (want zaterdag was het maar killig) en waren helemaal relaxed!


Dag twee ging van start met een heerlijk én gezond ontbijt! Wat zalig zo in je eigen keukentje!
Meergranenbroodjes, meergranencrackers, yoghurt met fruit en muesli, zachtgekookt eitje, verschillende jams, hagelslag, verschillende soorten kaas, kruidkoek, sinaasappelsapje en onbeperkt koffie en/ of thee. En je mag zelf bepalen hoe laat (of vroeg) je wil ontbijten. Wij kozen voor een trage ochtend en ontbeten pas om 11u om daarna afscheid te nemen van deze geweldige B&B en richting Den Haag te vertrekken.


Voor dat we de voordeur achter ons dichttrokken maakten we nog wat last-minute fun op ons appartementje met de leuke gadgets en instax fotocamera die er staat! Zo'n leuk en grappig detail. Hier wordt aan alles gedacht.


Hier word je toch vrolijk van? :-)


Na afscheid te hebben genomen van de lieve Barbara (de andere eigenaar Netty hebben we niet ontmoet) gingen we richting Den Haag om een bezoekje te brengen aan de tentoonstelling 'Uitgaan in de fifties en sixties' in het Haags Historisch Museum. Net op de valreep, want het was de laatste dag.
Mijn retrohartje maakte een sprongetje. Hoewel we wel al betere vintage tentoonstellingen bezochten (The Golden Sixties in Luik en The Sixties in Bokrijk) met een veel groter aanbod aan vintage spul, vonden we deze natuurlijk ook weer leuk!

En wat hoort nu het beste bij zo'n leuk retro-weekendje?
Juist ja, een leuke op en top retro/ vintage outfit ;-)Ik zou zeggen luister naar mijn wijze raad: wie he-le-maal relaxed naar huis wil keren moet gewoon een nachtje (of meerdere nachtjes) bij Juuls zijn geweest ;-)
Fijne (werk)week iedereen!
2 opmerkingen:

 1. Oooooh.....wat geweldig allemaal!
  En die b&b is echt te gek!
  Prachtig!
  Alleen al door de foto's te zien, word ik vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Lore, wat leuk allemaal! Zo een leuke foto's!!! Enne..in dat jurkje zie je er ook VAVAVOOM uit! :) xxx Krisje

  BeantwoordenVerwijderen