Pagina's

zondag 7 augustus 2016

Retro weekendje Gent en Genk

Oh hubby en ik hebben er zalige retro dagen op zitten!
Vrienden van ons gingen op vakantie en vroegen aan ons om te catsitten. Ja natuurlijk zeiden we ja én ze wonen toevallig ook in de leukste stad van Vlaanderen: Gent! Heerlijke stad! Ik heb er mooie herinneringen aan uit mijn studententijd (heb er één jaartje gestudeerd) en heb heimwee sindsdien. Dus twee vliegen in één klap: katknuffelen én citytrippen!
Meet Loki, de lieverd waarvoor we graag vanuit het verre Limburg naar Gent gingen :-)
Donderdagavond kwamen we toe en was het te laat om nog de stad in te gaan, dus genoten we van onze tijdelijke 'thuis'. Maar vrijdag hadden we een heuse retro planning voor de boeg!
We brachten een bezoekje aan Huis van Alijn én een aantal leuke retro en vintage winkeltjes.
Vooral de fifties, sixties en seventies ruimte in Huis van Alijn vinden we zo leuk én inspirerend.Toen we trouwens ons huisje waren aan't inrichten hebben we ons gebaseerd op de seventies ruimte van dit museum. Flashy behangpapier aan de ene muur, wit op de andere en een kleurtje uit het behang op de korte muren én wit/ oranje eethoekset. Zo is het ook een beetje bij ons ;-)
We vinden het trouwens ook altijd leuk om zelf even te poseren in onze favoriete ruimtes.

Momenteel loopt er trouwens ook een tijdelijke tentoonstelling in Huis van Alijn over home movies, Homeless Movies van Jasper Rigole. Hij verzamelde over de jaren heen oude home movies via rommelmarkten, kringwinkels, ... En brengt ze nu samen in een leuke tentoonstelling nog tot 15 januari 2017.

Alle info over het museum en de tentoonstelling vind je op hun website.

Na het museumbezoekje gingen we de stad in!
En op dezelfde straat als het museum (Kraanlei) kan je al direct beginnen te kwijlen op het geweldige behangpapier bij Priem. Ze noemen het zelf retro en retrostijl maar het zijn eigenlijk gewoon allemaal vintage pareltjes! Mijn eerste rollen vintage behang kocht ik hier als student. Toen ook al zot van retro en vintage en dat is al lang geleden  ;-)Daarna op naar de Serpentstraat, hét retrostraatje van Gent.
En zo leuk versierd met de vlaggetjes. Geeft je instant een happy gevoel.

Je vindt er retroleuks voor kids bij Petit Zsa Zsa, retroleuks voor jezelf bij Zoot en retroleuks voor je huis bij Roark. De moeite dus! 
Niet ver van de Serpentstraat ligt Sint-Jacobs waar dé geweldige Oxfam Vintage shop ligt én waar er elke vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend een rommelmarktje is.
Omdat de Vintage shop pas haar deuren terug opende op zaterdag, gingen manlief en ik terug de stad in op zaterdag alvorens naar huis te vertrekken. Goede zet van me trouwens, want ik scoorde er een megaleuke jurk! 
Maar eerst onze afsluiter op vrijdag. Op't Sint Jacobs kan je trouwens gezellig en kleurrijk een terrasje meepikken. Mét flamingo's. Lore blij!

Twee keer raden van wie de Karmeliet was ;-)
Na ons terrasje, heerlijk in de zon, gingen we richting onze laatste retrostop van de dag: Axeswardesign. Denk aan leuke gadgets en design spul voor in huis. Veel verlichting vooral.
Nu van al dat (window)shoppen krijgt ne mens natuurlijk honger! Haha. Gelukkig wist hubby een goed adresje, hij komt wel vaker in Gent voor zijn werk.
We hadden wel zin in een stevige hap en gingen een lekkere burger eten bij de Irish Pub Patrick Foley's. Ik was vooral verliefd op het ontzettend mooie feeërieke terras :-) Maar de burger was ook lekker hoor! Wél met een slaatje in plaats van frietjes voor mij.

Zalig dagje! Zaterdagochtend goed op tijd opgestaan, koffertjes gepakt, onze tijdelijke 'thuis' en lieve Loki vaarwel gezegd en met de auto terug richting centrum!
Nog een bezoekje aan de Oxfam Vintage shop stond nog op de planning met een bezoekje aan de rommelmarkt net voor hun deur. Ik kocht er een prachtige vintage jurk aan 50% korting. En wat goed! Je steunt er arme boeren in't zuiden mee. Helemaal mijn ding dus!


Op weg naar huis nog even snel gestopt bij Depot09. Al zo veel over gelezen en gezien op facebook dat mijn nieuwsgierigheid wel heel erg gewekt was! Maar niet alles kan een toppertje zijn. Omdat het in een depot is gehuisvest dacht ik dat je er wel koopjes kon doen. Maar niets is minder waar. De prijzen liggen hier ontzettend hoog. Een Tomadorekje dat je bijvoorbeeld elders 75 euro betaalt, betaal je hier 175 euro. Jammer! Maar ze hebben er wel hele mooie stukken staan!


Trouwens een aan te raden website voor eender welke citytrip in eigen land: retro-lifestyle.be. Je vindt er een overzicht aan winkels, evenementen en horeca in retrostijl/ thema. Handig!

En zo verlaten we Gent, maar het retroleuks stopt nog niet! Kunnen jullie nog meer aan? ;-)
Hubby en ik rijden naar huis, frissen ons even op, halen de koffers uit de auto en toveren ons Kevertje tevoorschijn. Hup richting het Retro en Vintagefestival in Bokrijk.
Maar is me dat even verschieten!
Wij gingen naar de eerste editie in 2014. Gezellig, leuk, niet al te groot... Nou dat was dit jaar wel even anders! Zo veel volk, zo veel oldtimers! Dit evenement is ontzettend gegroeid. Leuk voor hun, jammer voor ons. Wij vonden het te druk, te groots, té... Tja dat komt er van als je niet zo van grote evenementen houdt.
Toch enkele sfeerbeelden, zoals de Amerikaanse schoolbus die we echt leuk vonden en de vele coole oldtimers.Het was wel genieten zo in't zonnetje met een cavake. 
Fijne zondagavond nog!

2 opmerkingen:

  1. Heel leuk! Heb ook al even zin in Gent. Bedankt voor de tips.Heb je ook nog behang of retro/vintage spullen gekocht? De jurk staat je beeldig. Echt mooi. Wij waren pas om 18:30 op het festival. Toen was het rustig. Dit soort festivals wordt steeds populairder, vandaar de drukte waarschijnlijk. Wie pastte eigenlijk op jouw kat?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk zo op deze manier catsitten :) zo te zien en lezen hebben jullie genoten en meteen leuke tips om eens Gent aan te doen, ga hem eens opslaan op Pinterest ;). Knuff!

    BeantwoordenVerwijderen