Pagina's

donderdag 29 december 2016

Retro kerstweekend Delft en Rotterdam

Het was weer tijd voor een retroweekendje!
We genoten weer met volle teugen van een verblijf bij onze inmiddels favoriete B&B in Delft, Juuls.
Het is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden dat Robin en ik Kerstmis vieren onder ons tweetjes in Delft. Maar dit is het eerste jaar dat we het ook koppelen aan een bezoekje aan Juuls.
Wat hebben we weer genoten van ons eigen privé appartementje met alles er op en er aan én nu extra gezellig met al die kaarsjes tijdens de winter.
De eerste dag genoten we van Delft zelf en brachten we weer een bezoekje aan De Etalage Fabriek en De Winkel. Ook ontdekten we een nieuw vintage winkeltje. Geen grote uitgaven in Delft, enkel wat leuke kaartjes met Nieuwjaarswensen.
Tijdens de ontdekking van deze geweldige B&B (dat lees je hier) vorige keer toen we in Delft waren combineerden we ons bezoek met een uitstapje aan Den Haag.
Na een goede nachtrust (en fijne avond met een Happinez en wijntje in bed!) en het lekkere ontbijt was het tijd voor een nieuwe ontdekking.

Dit keer gingen we op ontdekking in Rotterdam want ik had onlangs hier iets gelezen over de Vintage Route Rotterdam. Omdat we maar kort in Rotterdam waren voorbije weekend beperkten we ons tot het ontdekken van de winkels op de Nieuwe Binnenweg. Een volgend bezoekje aan Rotterdam staat dus op de planning in 2017 om de rest van de Vintage Tour te doen. In de vintage winkels vind je een gratis map met route en alle winkels met korte uitleg. De vintage hotspots liggen redelijk verspreid over de stad, dus een goede planning én overnachting is wel aan te raden ;-)
Robin en ik zijn geslaagd in onze missie: ik vond er een leuke warme vintage vest, enkele cadeautjes én een nieuw tafelkleed van Kitsch Kitchen en Robin kocht twee lp's.
De vest kocht ik bij Ruby Lee and the Vintage Factory. Een mooie vintageshop waar je schoenen, tassen, jassen, vesten maar ook prachtige avondkledij vindt. En je kan er een portie liefde mee naar huis nemen. Wat een leuke attentie!
De cadeautjes scoorde ik bij Movimento en Fabricati, bij die laatste scoorde ik ook ons nieuw tafelkleed (met de kersjes, op de vorige foto). Deze twee winkels horen dan wel niet bij de Vintage Tour maar zijn zeker een bezoekje waard. Bij Fabricati vind je heerlijke Mexicaanse spulletjes! En Movimento heeft een mooi aanbod aan retro hebbedingetjes en retro kledij.

En Robin haalde zijn hartje op bij Demonfuzz. Een vinylshop met een zeer groot (en heerlijk goed gestructureerd) aanbod. En scoorde er voor een schappelijke prijs (10 euro per lp) deze twee plaatjes, van Steven Stills en CCR.

Savage Lily in disguise brachten we ook een bezoekje, ook een mooi aanbod aan vintage kledij. We ontdekten ook een leuke barbershop, Mudly's. En wie nieuwsgierig is naar de bekendste barbiershop Schorem, die ligt ook op de Nieuwe Binnenweg. Je mag er als vrouw wel niet binnen, je man én hondje zijn er wel welkom ;-).

Na ons dagje Rotterdam was het tijd voor Kerst te vieren in Delft. We genoten van lekker eten, melige films (The Wizard of Oz, Mary Poppins én Matilda) en rust want Robin en ik waren een beetje ziekjes. Oh en de mooie verlichting en de geweldige kerstboom in Delft niet te vergeten!

Het was weer op en top genieten en dat in op en top vintage en/ of tweedehands (kerst)outfits, maar dat is voor een volgend blogpostje, ééntje met extra shoptips! ;-)
Oh en een vervolgje van de Vintage Route Rotterdam mag je dus ook verwachten in 2017!
Tot volgend jaar! Alvast een fijn eindejaar gewenst!

1 opmerking:

  1. Wat een leuke blog! En B&B Juuls is een goede tip; ga ik zeker een keer proberen ;)

    BeantwoordenVerwijderen