Pagina's

woensdag 1 augustus 2012

Weekmenu: week 30

Ah het weekje dat we even hebben gewerkt om daarna weer 3 weken van vakantie te kunnen genieten ;-). Een werkpauze dus ;-)

Om het vakantiegevoel niet helemaal verloren te laten gaan deden we gewoon verder met al die leuke dingen.
Ik stelde niet echt een weekmenu op (dat is zo 'ik-werk-dus-ik-heb-structuur-nodig-dus-ook-een-weekmenu') en liet me inspireren door het warme weer!
BBQ-time!

In de kommetjes zat:
-in het rood met witte stippen: zongedroogde tomaatjes
-in de wit met kleine bloemetjes: komkommer op grootmoeders wijze = komkommer schillen en in plakjes snijden, kruiden met peper en zout, mengen met gesnipperde ui, overgieten met olie en azijn en even laten rusten in de koelkast, klaar!
-in de bruine glazen kom met bloemen: perzikken uit blik
-in de grote witte kom met grote bloemen: pastasalade = pasta koken, eitjes koken. Eitje met fijngesneden paprika, erwtjes, plakjes knackworst, maïs en Yogonaise mengen onder de pasta. Garneren met bieslook en paprikapoeder, kruiden (dus mengen) met Maasland's Kruidenzout en Zongedroogde tomaatmix van Oxfam Wereldwinkel.
-in de witte kom met blauw deksel: aardappelsalade = Aardappels schillen en koken, eitje koken. Eitje, plakjes knackworst, plakjes augurk, zilveruitjes, fijngesneden paprika en cocktailsaus mengen onder de aardappelen. Garnering en kruiding idem dito als bij de pastasalade.
-in de plastieke kom links in het hoekje: salade met fijngesneden paprika, plakjes komkommer en fetakaas met een dressing van olie, balsamicoazijn en ahornsiroop en afkruiden met peper en zout.

Alleen met dat heeft ne mens al genoeg ;-) Toch lag er die dag ook nog wat te sudderen op onze BBQ. Dat met een lekker glaasje wijn = genieten!

Verder zijn Robin en ik (om het vakantiegevoel niet te laten verdwijnen) ook nog twee keer een ijsje gaan eten en naar de cinema geweest. 'Brave'! Wél een heuse aanrader! Ook wilden we wat extra tijd met elkaar doorbrengen want sinds vorige week donderdag tot maandag de 13de augustus is Robin als roadie op tour met de band A Strength Within.

Nu, mijn werkplek zag er dees week niet slecht uit hoor. Naast het bijwerken van administratie op de éne job, genoot ik van creatieve bezigheden op de andere job:


Kinderworkshops nog tot 2 september! Alle info: http://www.galloromeinsmuseum.be/evenementen_en_activiteiten/bruisende-zomer

1 opmerking: