Pagina's

vrijdag 31 augustus 2012

Groen!

Ik heb graag 'groen' in huis. Plantjes dus. Maar plantjes en ik dat gaat niet goed samen...
Om de één of andere reden sterft hier alles een zeer langzame dood om dan nooit meer te herrijzen. Dat heb ik van mijn moeder geërft vrees ik.
Maar er is hoop!
Er bestaat zo'n plantje, een plantje dat tegen een ferm stootje kan.
Bij mijn moeder thuis staat het er vol van: in de hal, in de woonkamer, op haar slaapkamer en het schone is dat ze constant scheutjes produceren! Ha, back-up plans dus, voor moesten de moederplantjes het toch ooit begeven (wat eigenlijk niet kan gebeuren!).
Ik wist eigenlijk niet hoe dit plantje noemde, totdat ik er een blogpost over las op de blog Verbeelding. Ze heten graslelie and I love them!

Een tijdje terug knipte ik vier scheutjes af van mama's plantjes en gaf ze voldoende water om worteltjes te kweken :-)
Onlangs zag ik wat worteltjes die kwamen piepen en was het tijd om ze een plaatsje te geven!
Misschien een vreemde plaats, maar deze kookpot mag niet op ons fornuis en hij is te mooi om zo maar weg te stoppen in de keukenkast.
Hij mocht trouwens nog al eens dienst doen, maar zoals al gezegd zijnde, ook dat plantje stierf een zielige dood...
Waar ik me wel aan heb gewaagd, is aan deze plant:
Ne sanseveria, naar het schijnt ook easy as hell! Tot nu toe leeft ie al ettelijke weken! Volgens mij komt dit wel goed :-)

10 opmerkingen:

 1. Ha herkenbaar! Ik ben gek op die plantje die heten ' kindje op moeders schoot', maar die gingen ook dood. Nu zou ik nieuwe kunnen gaan halen als ik niet te lui was om naar het tuincentrum te fietsen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat plantje kende ik niet, maar ik heb het dan maar even gegoogled en die zien er ook wel leuk uit :-) Maar ik ga er me toch maar niet aan wagen denk ik ;-p

   Verwijderen
 2. Volgens mij heb je echt perfecte planten uitgekozen!
  Ik heb hier trouwens een plant staan die het al heeeel lang doet (voor mijn doen...) en ik wil eigenlijk een andere plant, maar ja...je gooit ook niet zomaar een plant weg die het nog goed doet he?! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja maar een plantje proberen te redden en wanneer het dan niet lukt is ook frustrerend :-p Het stervend plantje eindigde uiteindelijke buiten in de tuin, maar daar is het ook niet gelukt... Dus, vanaf nu geen speciallekes meer hier in huis :-)

   Verwijderen
 3. Vrouwentongen, kunnen overal tegen! En die graslelie-baby's steek ik gewoon recht van de plant het zand in, lukt ook. Als het maar gemakkelijk is hé...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zijn vrouwentongen zeker mijn plant! Komt goed :-)

   Verwijderen
 4. Kindjes op moeders schoot kweken supergemakkelijk! ik heb er hier al veel geproduceerd en doorgegeven.
  En dat met die oranje bloemetjes is een kalanchoë, daar moet je al een straffe voor zijn om dat kapot te krijgen zenne Lore ;-)
  Nooit teveel water geven, en het liefst nog onderaan in een schoteltje en niet rechtstreeks in de plant zelf. Niet dat ik in een tuincentrum werk, maar uit ervaring :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij gaf ik ze dan te vaak water en wel rechtstreeks aan de plant, oeps ;-)

   Verwijderen
 5. Hey! Lief dat je in het boekje wilt schrijven. Het is inmiddels al onderweg naar iemand, maar ik zal diegene doorgeven dat jij er ook in wilt schrijven! Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen