Pagina's

vrijdag 3 augustus 2012

Voor als het eens regent - deel ISoms zijn er zo van die zomers dat het wel eens veel kan regenen…
Maar géne paniek ten huize Lore en Robin!
Je ziet 2 meter aan kijkplezier, 2 meter aan luisterplezier en 2 meter aan leesplezier.
De meeste DVD’s zijn van mij en ook de meeste boeken. De meeste CD’s zijn van Robin (het is dan ook zijn job: http://www.safehavenrecordings.be/).
Nu, als we nog veel bijkopen, zitten we met een probleem ;-) Maar euhm laten we zeggen dat wie hier wel even zoet mee zijn, niet? ;-)

Alle DVD’s en CD’s hebben we natuurlijk al (meermaals) bekeken en beluisterd.
Bij de boeken is dat wel anders.
Je ziet  (op de foto klikken = is foto groter) een vreemde constructie bovenaan waar twee rijen boeken magisch op mekaar balanceren. Tussen de twee lagen zit een stuk glas. Dit stuk glas was eerst iets langer en vormde een plankje tussen de twee kastdelen, te zware boeken deed het echter in twee breken… Jeetje, nu gaan mijn boeken nooit passen dacht ik toen! Met wat inventief puzzelwerk lukte het dan toch ;-)
Alle boeken die daar staan heb ik al gelezen en zullen niet zo snel uit de boekenkast gehaald worden.
Mijn niet gelezen boeken en boeken waar ik regelmatig in kijk (zoals het geweldige ‘Street’ = fotoboek over streetstyle!) staan helemaal onderaan in het aparte vak (uit de ‘Boek+Film’ reeks heb ik alle films gezien, maar nog niet alle boeken gelezen).

Op dit moment ben ik helemaal verslaafd aan de reeks ‘Aardkinderen’, staat links onder het glazen stuk. Momenteel lees ik deel 4 (een enorme kloefer, geen idee waar ik hem  kwijt kan in mijn ‘boekenkast’ nadat ie uit is… Maar dat zijn zorgen voor later ;-)). Edit: Wikipedia omschrijft perfect in twee zinnen waarover de reeks gaat ;-): "De reeks speelt zich af in de ijstijd, preciezer het Weichselien in het laat-Pleistoceen (35.000 tot 25.000 jaar geleden), op verschillende locaties in het deel van Europa dat niet bedekt is met gletsjers. Het beschrijft voornamelijk het leven van hoofdrolspeelster Ayla, een cro-magnonmens die opgroeit bij een groep neanderthalers." Ik lees graag romans met gescheidkundige feitjes die ik kan toetsen aan mijn kennis als gids ;-) Wat verzint de schrijfster en wat heeft ze goed bestudeerd? Ha, dat vind ik echt leuk! :-)

Fotoboeken koop ik ook graag. Zo zie je achter de boekensteun (rechts) het boek ‘Still Time’ van Sally Mann staan. Ik houd heel erg van haar werk. Al haar foto’s stralen zo’n heerlijke onschuld uit en hebben allemaal wel ergens een krasje of een vlekje of… Iets wat ik echt erg leuk vind: foto’s die niet perfect zijn, maar daardoor net prachtig (want het leven kent toch ook zo zijn krasjes en vlekjes en imperfecties?)!

Ik koop het niet vaak, zo van die boeken waar bepaalde (onbekende) mensen hun levensverhaal in vertellen, maar ‘Tijger, tijger’ (staat naast de boekenreeks van de ‘Aardkinderen’) heeft me wel overhaalt het te kopen. Het gaat over een meisje (ondertussen een volwassen vrouw) die jaren lang misbruikt is geweest en sympathie heeft voor de pedofiel in kwestie. Soms zwaar om te lezen, maar echt wel een aanrader.

Verder staat mijn jeugdheld er ook tussen! Marc de Bel! Oh, wat hield ik van zijn boeken. Mijn meeste kinderboeken staan in mama's grote boekenrek, maar mijn lievelingsboeken van Marc de Bel staan hier in huis (je ziet staan bovenop het glas: 'De katten van Kruisem' en 'De Fautenkampioene'). In 2009 kocht ik nog eens een boek van hem, namelijk 'Epinona'. Dit boek heeft hij speciaal geschreven voor de vtbKultuur-familiedag in het Gallo-Romeins Museum toen er de tentoonstelling 'Ambiorix, koning der Eburonen' te zien was. De dag dat mijn beide jobs eventjes één werden ;-) Ik kocht het boek en liet het signeren door mijn jeugdheld! :-)

En om jullie niet te overladen met te veel info in deze post, bewaar ik mijn verhaal over onze DVD’s en CD’s voor een volgende keer! Stay tuned!


2 opmerkingen: