Pagina's

zondag 11 november 2012

Weekmenu: week 45

Weer lekker gegeten dees week ;-)
Woensdag at mama mee en aten we quiche. Ik liet me inspireren door mijn allereerste kookboek dat ik als kind heb gekregen en nog altijd heb :-)
Ik maakte quiche met prei en hesp. Prei eerst koken en goed laten uitlekken (mijne quiche was nog iets te nat, hoewel ik de prei heb uitgewrongen in een keukenhanddoek), mengsel van 60ml room (Alpro Soya Cuisine gebruik ik) met 3 eieren, wat gemalen kaas, kruiden met peper en zout en wat peterselie. Kant en klare bladerdeeg in de quichevorm, prei op de bodem, mengsel er over, hesp in reepjes en ruitjes maken :-) Dit moet zo'n 40 minuten in de oven op 220°C.

Donderdag was veggiedag en aten we Hongaarse goulash met seitan uit het Donderdag Veggiedag Kookboek, maar vervingen de seitan door tofu en quorn. Het recept vind je hier: evavzw.be. We aten er rijst bij.

De vrijdag was het weer een Mexicaanse fiesta ;-)
We aten hartelijke pannenkoeken met vulling en gegratineerd uit de oven.
Voor het pannenkoekendeeg heb je een halve liter water, 4 eieren, nootmuskaat, een snuifje zout en 250g bloem nodig. Alles mengen en een half uurtje laten rusten.
Ondertussen maak je de vulling met 300 gram gemengd gehakt, 1 wortel in reepjes en 1 gele paprika in reepjes, 1 versnipperde ui, 1 teentje knoflook fijn gemalen. Alles aanstoven en bijkruiden met peper, zout, tijm en 1 eetlepel slagroom en 3 eetlepels tomatensap toevoegen.
Pannenkoeken bakken en oprollen met wat vulling.
Voor het gratineren meng je een potje Griekse yoghurt met 50gr gemalen kaas en smeert dit over de pannenkoeken. 20 minuutjes in de oven op 200°C.
Het recept komt uit mijn Pannenkoekenboekje.

Het leek wel een pannenkoekenenchillada en was echt om vingers bij af te likken ;-)

Deze avond gaan het liefje en ik lekker op restaurant :-)
Fijne zondag!

3 opmerkingen:

  1. Hmmm wat een heerlijke post, om je vingers bij af te likken inderdaad! veel plezier vanavond met uiteten, ook wel eens fijn!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh Lore, maak me gek, maak me gek!! JUMMIE!! Maar goed dat mijn lief nu in de keuken druk bezig is voor ons want heb nu super honger!! Fijne nieuwe week! :D

    BeantwoordenVerwijderen