Pagina's

donderdag 13 juni 2013

Eindelijk nog eens crea aan de slag!

Ha, ein-de-lijk! Het was echt te lang geleden!
En vandaag nog eens een regendagje, dus ideaal om binnen lekker crea aan de slag te gaan ;-)
Hier de étagères waar ik het in het vorig bericht over had (de middelste had ik al langer, maar moest gewoon nog gelijmd worden...):
De borden en glaasjes van de twee buitenste étagères kocht ik maandag in de Kringwinkel van Genk. Ik was er meteen verliefd op ;-) Maar drie étagères zelf houden zou wat veel zijn, dus twee geef ik als kadoo, ééntje kreeg al een bestemmeling, kijk maar:
Met lekkere snoepjes!

Plastiekje en strikje er rond en klaar om kadoo te geven!
Hier toch nog even de blauwe étagères apart, want kijk wat een mooie borden! De eerste houden we zelf, de tweede is dus die ik weggeef met het snoep :-)


Voor de rest van de dag maakte ik ook nog een kruidenolie, kruidenazijn en vanillesuiker.
De flesjes die ik een tijdje geleden kocht kregen nu dus een bestemming :-)
Easy om te maken. Je hebt verse kruiden nodig, olijfolie, witte wijnazijn, kristalsuiker en een vanillestokje.
Ik maakte twee kruidenbusseltjes met rozemarijn, tijm en salie. Bond het samen met garen en stak het in de flesjes met het garen naar boven (zo kan je het nadien makkelijk verwijderen). Eén flesje met olijfolie gevuld en de andere met witte wijnazijn. Nu zijn ze voor drie weken naar de kelder (koele donkere plaats) verbannen. Daarna zijn ze klaar voor gebruik nadat de kruidenbuiltjes zijn verwijderd (als je ze laat zitten kan het bitter worden).
Bij de kristalsuiker stopte ik gewoon een vanillestokje (kunnen er nog wat bij) en dat geeft zijn smaak af!
Echt wel easy dus ;-) Nu nog proeven, maar daar moeten we nog even geduld voor hebben ;-)

Oh ja en tussendoor toch ook nog even de tijd gevonden om naar de bib te gaan, daar verkochten ze cd's aan 50 cent en boeken aan 25 cent. Hier mijn buit voor het luttele bedrag van 4,50 euro!
Binnenkort staan er dus Griekse Mezze hier op de tafel, 'Steen' een kinderboek over de oertijd en dan nog wat leuke muziek: Simon & Garfunkel, Art Garkunkel (het mooie 'Bright eyes' staat er op!), The Beatles, Cypress Hill & Hole (beide jeugdsentiment ;-p)).

Topdagje! ;-)

Oh ja en wie deze dag leuk wil afsluiten:
tv tip: om 22u het programma 'Horizon' op BBC2: je zal er ontdekken wat je kat zoal uitspookt 's nachts dankzij de catcams! Heb ik altijd al willen weten! Siked! ;-)

7 opmerkingen:

 1. Oh wow wat heb je prachtige étagères gemaakt, echt heel bijzonder mooi zijn ze alletwee, alledrie, maar van die andere twee zie ik het beter op mijn foon ;) hihihi.
  Daar zal de ontvanger toch wel heel blij mee zijn!
  Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik nam ook het programma over de katten op!! En vanavond deel 2 hé?
  Superbenieuwd ben ik er naar want het is iets wat ik mezelf al dikwijls es afvroeg.. Wat zouden we zien indien we de poes een camera meegeven!

  Leuke étagères zeg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke etageres heb je gemaakt, heel feestelijk met al dat snoep, mjam..!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi! Je heb precies een super leuk dagje gehad :) Ik ga die vanille suiker ook eens testen. Ik ben benieuwd of het met rietsuiker ook lukt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt super tof die etagères en wat origineel om zo'n mooi zelfgemaakte cadeau te doen! =)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo!

  Uw blog heeft onze aandacht getrokken vanwege de kwaliteit van de recepten. We zouden het leuk vinden als u zich zou aanmelden bij Volrecepten.nl zodat wij naar uw blog kunnen linken.

  Volrecepten.nl is een zoekmachine die de beste Nederlandse kooksites en blogs verzamelen van het internet. Enkele honderden blogs zijn hier al ingeschreven en profiteren van het verkeer die wij naar hun sites sturen.

  Om mee te doen met Volrecepten.nl, ga je gewoon naar http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten

  Breng ons een bezoek!

  Groetjes Magdalena
  Volrecepten.nl

  BeantwoordenVerwijderen