Pagina's

vrijdag 26 juli 2013

Museumzappen deel 2!

Wat ik nu ga laten zien, is serieus de moeite, wel zoals vorige keer weer geen museum, maar wel een tijdelijke tentoonstelling die je gezien moet hebben!

The Golden Sixties in Luik. Een tentoonstelling over de jaren '60 in al zijn facetten: over Woodstock, de hippies, film, muziek, de moord op JFK, meubels, auto's, ...
En dat in het prachtige decor van het treinstation in Luik ontworpen door de architect Calatrava (en dus ook makkelijk via het openbaar vervoer bereikbaar).

Je ziet geweldige decors (zelfs een decor volledig nagebouwd uit een Louis de Funès film) en interessante gadgets (zoals een Woodstock ticket en James Bond gadgets uit de films!).
Je hoort overal geweldige muziek (liefje en ik zijn grote fans van 60's muziek) en je krijgt aan de inkom een headphone mee die je doorheen de tento loodst (en als je naar de muziek wilt luisteren, zet je het ding gewoon op pauze).
Een echte aanrader dus voor retroliefhebbers!
Hier wat leuke kiekjes:
Het Woodstock ticket!Er loopt ook een tento over 'Martine', de Franse tegenhanger van 'Tiny' :-)


En naast het genieten van de tento kan je ook genieten van het prachtige treinstation, twee vliegen in één klap ;-)Absoluut dus de moeite waard, liefje en ik waren van beide erg onder de indruk!
De tentoonstelling loopt nog tot 30 september 2013, alle info vind je hier: http://www.expo-goldensixties.be/nl/info.html.

1 opmerking:

  1. Hey die Lore wat zie ik? Wil je ook in een Mini stappen ;).
    Leuk dat jullie het zo naar je zin hebben in jullie vrije dagen en uurtjes. Knuff!

    BeantwoordenVerwijderen