Pagina's

woensdag 31 juli 2013

Retrovondst: nocturne brocante en antiekmarkt

Een hele mond vol: de 'nocturne brocante en antiekmarkt', daar gingen vriendin/ collega Jolijn en ik vrijdag 26 juli naar toe. Het is een marktje in Hasselt dat jaarlijks in de zomer georganiseerd wordt en start om 19u 's avonds en duurt tot zaterdagochtend. Geweldig leuk initiatief, alleen spijtig dat de meeste standhouders het 'nocturne' gedeelte niet al te serieus nemen en hun boeltje opruimen rond middernacht om dan of te vertrekken of 's ochtends alles terug op te zetten. Aan den lijve ondervonden enkele jaren terug toen we met een groep vrienden daadwerkelijk iets voor middernacht de ingeving kregen het marktje te bezoeken. Mooi idee maar de uitwerking is niet vlekkeloos ;-)
Dus wie het volgend jaar wil bezoeken: ga op tijd op vrijdagavond of pas op zaterdagochtend.
Want het marktje is wel een bezoekje waard. Het is gewoon gezellig om een marktje 's avonds te bezoeken én het is niet zo maar een rommelmarkt (enkele van de standhouders vallen wel eerder onder 'rommelmarkt'), je vindt er eerder prachtige antieke en brocante spulletjes. Houd er dan wel rekening mee dat de prijzen ook iets hoger liggen dan op een rommelmarktje!
Ik vond er dit leuks:
Een prachtig vintage geldbeugeltje, te leuke breinaalden bakje en een mini-krukje in de perfecte kleur als nachttafeltje langs ons bed (nu stond er steeds een lelijk plastic rood krukje).

Kijk hoe schattig die tekening op het breinaalden bakje :-)

Ik kocht ook wat mooie knopen! :-)

En hier nog even een betere foto van de mooie knopen die ik tijdens de vorige retrojacht scoorde :-)
Ondertussen vond ik dat ik wel genoeg knopen had verzameld om ze eindelijk eens op kleur te sorteren ;-) Heerlijk om te doen, word ik helemaal gelukkig van ;-)

Er staat nog een vierde pot achterin met de bruine/ beige knopen.

4 opmerkingen: