Pagina's

woensdag 21 augustus 2013

Groen!

Ik zit precies in mijn groene fase als ik zo alles bekijk dat ik de laatste tijd heb geknutseld.
Drie weekjes geleden ging ik op babybezoek bij een ex-collega/ vriendin. Ik weet dat zij ook van kleurtjes houdt en zeker van groen en blauw. Dus zocht ik wat leuks in Ikea en gaf het een persoonlijke toets!
Ik kocht groene en blauwe kadertjes in Ikea en wat leuke postkaarten. Zoals je ziet heb ik het middelste groene kadertje een persoonlijke toets gegeven. Herinneren jullie zich nog de strijkkralenvosjes? Twee werden omgetoverd (de oranje en de gele) tot sleutelhangers voor het liefje en mij. De drie overige gaf ik dus een plaatsje in't kadertje. De achtergrond is plakplastiek dat ik ook gebruikte voor mijn nachtkastje te pimpen.


 
Voorbije maandag amuseerde ik me met het maken van nog eens een tisseudooshoesje en een cactusje.
Een cactus? Jep, een cactus! Onze bloempotdino is niet zo geschikt voor levende plantjes of ik kan er echt niets van, van plantjes levend houden (het zal wel dat laatste zijn). Nadat het vetplantje stierf, waagde ik me aan een cactus en oh  ja hoor, ook de cactus liet het leven... Dat niet meer, dacht ik! Er mogen geen onschuldige plantjes meer sterven! (hier lees je het verhaal van mijn plantenverzorgingsonkunde. Lees: alle beschreven plantjes zijn ondertussen dood behalve de grote sanseveria!).
Wat kan dan niet sterven? Juist ja, namaak! Maar dan willen we wel leuke namaak! Ik maakte namelijk een cactus uit een groen stofje (dit was een retrokleedje uit de Pimpkie dat ondertussen een beetje te krap zat ;-p), vulde het op met stukjes wol van een sjaal die ik ooit breide, plakte het vast in de dinobloempot, strooide er wat kiezelsteentjes rond en stak naaldjes in de cactus. En kijk eens hoe mooi mijn cactus in bloei staat ;-)

En dit kan echt niet misgaan ;-)
Het idee vond ik in het boek van Fabriek Romantiek.
 
Dan de tisseudooshoes. Gemaakt van een restje toile cirée dat ik gebruikte om dit te maken. Het groene met witte stippen bandje kocht ik bij Koekepeertje. Het patroontje komt van Zo Geknipt, maar ik maakte er geen omkeerbare hoes van.
Dit exemplaartjes staat in de badkamer.
 

Et voilà, voor zo ver mijn groene creatieve fase ;-)

6 opmerkingen:

 1. Die kadertjes zijn echt mooi!! Maar die cactus vind ik echt super!!
  En die tissuedoos-hoes is niet alleen mooi, maar ook handig! Die kan je gewoon afvegen, die van stof moet je altijd wassen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat dacht ik ook, daarom dat ik het uit tafelzeil heb gemaakt + een badkamer is vochtig, dus daar is het ook beter voor :-)

   Verwijderen
 2. Ha, je cactus is geweldig !!! Ik heb ook geen groene vingers hoor en dus ook geen levende planten. Geen eentje zelfs... ooooooooh alles gaat dood hier... echt. Ik vergeet ze ook gewoon water te geven, misschien dat dat het is...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuke maaksels heb je gemaakt ♥

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen