Pagina's

woensdag 4 december 2013

Klaar voor de winter!

Oh december is er en weldra ook de winter! Maar ik ben er klaar voor!
Tijdens mijn seizoensbaan in Bokrijk was ik begonnen aan een okergele sjaal, een colsjaal zou het worden. Lena, één van mijn collega's in Bokrijk, heeft een geweldig leuk breiwinkeltje (met honderden soorten wol!) en ging me leren om met drie naalden de colsjaal toe te breien in plaats van dicht te naaien, zo heb je geen dikke naad aan je colsjaal.
De laatste dag van mijn seizoensbaan begon ik aan het toebreien en het lukte goed, tot de laatste steek, toen ging het he-le-maal mis. En omdat ik zo dapper was om zelf voor een oplossing te zoeken ging het nog erger mis! Daar ging mijn sjaal!
Maar geen paniek, ik was altijd welkom in Lena's winkeltje voor raad en advies. Omdat ik na mijn seizoensbaan volop met mijn nieuwe baan in de weer was, kwam het er maar niet van om Lena een bezoekje te brengen, tot vorige week! Eindelijk! En met Lena's geweldige hulp is ie ein-de-lijk af! Omdat ik vond dat ik de eerste steken telkens wat te los had gebreid en ik dit een beetje slordig vond, heb ik de sjaal gevoerd met een joggingstofje dat ik hier nog liggen had en zo werd de rand weggewerkt. Ik vind hem erg geslaagd!

En afgelopen weekend kwam ik op de kerstmarkt van Beringen Mijn nog één van mijn collega's uit Bokrijk tegen. Nog zo'n creatieve dame! Marleen maakt prachtige hoedjes uit vilt, maar ook geweldige regenhoedjes uit oude paraplu's! Hoe leuk is dat wel niet! Omdat ik paraplu's zo'n gedoe vind en een regenhoedje me wel handig leek heb ik er ééntje gekocht! En omdat ik wil dat ie bij al mijn kleurige outfits past, heb ik het sober gehouden ;-)


De binnenkant is trouwens gevoerd met een turquoise blauwe fleece zoals het tulpje!
Afsluitend, nog wat sfeerbeelden van de gezellige kerstmarkt!


Wie brei-advies wil of een wolletje wil kopen: http://www.breiwol-alibaba.be/
Wie ook zo'n leuk regenhoedje wil of een leuk vilten hoedje: http://users.telenet.be/marleen-art/

7 opmerkingen:

 1. Mooie sjaal, en zeker warm genoeg zo gevoerd! Wat een gave joggingstof ook, die zie je niet zo vaak met printjes.

  En dat hoedje vind ik helemaal geniaal eerlijk gezegd. Daar ga ik me ook eens aan wagen (slingert het op de oneindige lijst to-do's).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waaauuw, die sjaaal! Ik ben echt jaloers, haha :) Okergeel is echt een mooie kleur

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijn idee om de sjaal te voeren, hij is superleuk zo!

  BeantwoordenVerwijderen