Pagina's

dinsdag 4 maart 2014

Retrovonst: retrokapsels

Omdat ik op zoek was naar een kralenketting stapte ik de H&M nog eens binnen (ik shop eigenlijk niet meer bij grote ketens, liever bij kleine originele winkeltjes en tweedehandswinkeltjes, Lola&Liza blijft wel een uitzondering omdat ze daar zo'n mooie retrokleding hebben ;-p).
En wat vond ik daar, buiten de kralenketting die ik zocht? Dé ideale hulpmiddeltjes om mijn retrokapsels eindelijk te doen lukken!
Het ziet er misschien vreemd uit, maar het werkt! ;-)
Ondertussen probeerde ik al twee verschillende kapsels uit met de rolletjes met kammetjes en het 'keppeltje'/ kussentje.
De lange rol moet ik nog proberen, die kan je trouwens ook omvormen tot een donut door de uiteindes met de drukknopjes vast te maken, ideaal voor een mooie dot.
Het kussentje gebruikte ik voor een bescheiden 'beehive'. Hij mag de volgende keer wel wat volumineuzer, dus mijn haren wat meer 'creperen'.
En bij een retrokapsel hoort natuurlijk een passende outfit. Het liefje en ik bezochten die dag een tweedehandsbeurs en gingen 's avonds uiteten. Twee verschillende gelegenheden, dus twee paar verschillende schoenen ;-)
Het jurkje is een vintagevondst van Blender Vintageshop, het vestje van Lola&Liza, panty's van Veritas, sokjes en sweaterclips van Putting on the Ritz, schoentjes van Kling en hakjes van Cristofoli.
De rolletjes met kammetjes gebruikte ik om een betere 'beehive' te creëren. Links en rechts boven op het hoofd een rolletje ingedraaid, maar zo dicht mogelijk bij elkaar, zo lijkt het één geheel. En de rest van de haren opgestoken met een strikje.
Maar ik gebruikte de rolletjes ook om 'victory rolls' te maken. Zelfde principe, maar de rolletjes wat verder uit mekaar plaatsen, zodat het twee aparte rolletjes worden en geen één geheel.
De onderste foto links demonstreert trouwens dat het niet al te gezond is voor het haar, de rolletjes zitten goed vast (zeker na enkele lagen haarlak) en gaan er moeilijk uit, met veel knopen tot gevolg. Rechts toont aan dat het gelukkig steeds goed komt ;-) Vestje dat ik die dag droeg (tijdens mijn uitstapje naar de oldtimerbeurs) is trouwens ook van Lola&Liza ;-)

Mijn froe knip ik nu trouwens ook altijd zelf, het zit op een lengte dat het haar snel te lang is en om de maand naar de kapper gaan om enkel m'n froe bij te knippen vind ik te zot, dus doe ik het maar zelf, ik vind dat het me wel goed lukt. Hier was ie pas geknipt. Die dag ging ik meehelpen op de pastadag ten voordele van VZW Zwerfkat in nood. Mijn kattenjurkje mét petticoat vind ik toen wel op z'n plaats ;-)
Ik vind het in ieder geval heerlijk om me ieder weekend helemaal op te tutten met retrokapsel, retromake-up (rode lippen ftw!) en natuurlijk een op en top retro-outfit! :-)

8 opmerkingen:

 1. Leuk! Heeft je kapper geen pony-services? Hier mag je na 3 weken oid terugkomen om gratis je pony te laten bijknippen. (Maar ik doe het ook altijd zelf haha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb eigenlijk geen kapster, mijn nicht is mijn kapster want zij is jaren kapster geweest, maar is nu allergisch voor de producten en mag nu niet meer werken als kapster. Maar mijn froe knipte ze wel nog bij. Omdat ze het nu erg druk heeft, is het moeilijk om op tijd af te spreken om mijn froe te knippen, dus doe ik het maar zelf, is eigenlijk zo gebeurd :-p

   Verwijderen
 2. ik weet dat mijn oma altijd haar eigen haar uit de kam en borstel haalde en deze in een bijpassende kleur netje deed dat zat dan onder haar knot. Voordeel was dat het altijd de juiste kleur was!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat bijzonder leuk allemaal. Love your outfits! Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen