Pagina's

zaterdag 29 juli 2017

Vintage uitje Groningen

Ein-de-lijk! Groningen staat al jaren op de planning, maar het kwam er maar niet van omdat het nu eenmaal zo verdomd ver ligt. 3,5 uur met de auto, tel daar nog een pauze bij en je bent 4 uur onderweg. Een daguitstapje valt dan natuurlijk weg. Maar dit jaar deed zich de ideale situatie voor. Robin ging tijdens het verlengde weekend van 21 juli op mannenweekend naar Zweden (met een busje! 2 reisdagen, 1 dag Zweden. Gekke mannen ;-) Maar het was natuurlijk om de roadtrip te doen en het feit dat het 10 jaar geleden is dat ze er met hun band hadden getourd en hun cd was uitgebracht, nostalgisch tripje dus). En ik dacht, man uit huis, vrouw dan ook! En mijn mama krijg ik altijd wel warm voor een leuk moeder-dochter uitje. Zo gezegd, zo gedaan! Mijn lieve Instagram volgers mij maar doen watertanden met al die leuke vintagewinkels, dat moest ik nu ook wel eens zelf zien. En dat je er lekker verantwoord kan eten (vegan en soms veggie) is natuurlijk ook een grote plus voor ons.
Laten we beginnen met de leuke vintage shops en dat zijn er heel wat én natuurlijk het lekkere eten tussendoor. Om af te sluiten met de leuke b&b én natuurlijk mijn geweldige vondsten (we konden natuurlijk ook met de trein gaan, maar we hadden nu éénmaal de auto nodig voor de leuke meubeltjes die ik er scoorde).


First things first: vintage en retro shoppen én lekker eten! Daar ben ik nu eenmaal goed in (ja in beide haha).
Deze handige websites werden mijn leidraad voor het weekend:
Vintageguide Grongingen.
Per categorie (meubels, kleding, kringloop, ...) vind je een overzicht van alle winkeltjes. Handig! Te veel voor 2 shopdagen (dag 3, zondag, was een cultuurdagje en bezochten we het geweldige Groniger Museum), maar na het bezoeken van de websites van de verschillende shops maakte ik een selectie van de leukste.
Happy Cow.
Wie lekker maar verantwoord wil eten (op vakantie) is Happy Cow een handige website en app. Korte omschrijving per eetgelegenheid en al dan niet met wat recensies.


Hier komt ie dan!
De kleurige linten trokken onze aandacht en bracht ons in een geweldig straatje met een groot aanbod aan retro en vintage. De Oude Kijk in't Jatstraat, één van de places to be!
Het eerste winkeltje dat we er bezochten was Zheng. Mooi aanbod aan retro kledij en waar mijn aandacht vooral werd naar toegezogen was het grote aanbod aan kleurige regenjassen van Blutgeschister. Ik was al langer op zoek naar een leuke Lore-regenjas, want een paraplu is ook niet altijd even handig, en kocht er een geweldig leuk exemplaar. Ook een plus is de supervriendelijke eigenares!


Iets verder op straat keek ik mijn ogen uit bij leuke winkeltjes vol retro en vintage meubels en verlichting.


Vintage hebbedingen, kleine meubels en verlichting shop je bij Op de Kop Han Veen en retro verlichting en prachtige kussens (beide gemaakt van vintage stof) shop je bij Norman Design waar je via de website ook je persoonlijk lampje kan ontwerpen. Leuk! Ik kocht een Brabantia blik bij Op de Kop en werd overweldigd door het aanbod bij Norman Design en kon niet kiezen. Ik denk dat ik eens op het gemak via de website een leuke ga kiezen. Ja soms sla ik ook tilt bij zo veel keuze aan leuks.


Vintage kledij vind je er ook.
Ik kocht er een leuk jurkje bij Recessie. Een winkel met een supergroot aanbod met alles mooi per soort gerangschikt. Mama is totaal geen tweedehandshopper, ziet meestal door het bos de bomen niet meer en snapt niet dat ik net altijd dat leuke jurkje er tussen uit kan vissen. Tja, ieder heeft zo zijn gave, toch?


Lekker en verantwoord eten kan je er ook op deze leuke straat en dat deden we bij Feel Good. Het was net tijd voor een vieruurtje en aten een overheerlijke blackbeanbrownie. Nom!


Ook weer een superleuke inrichting, word ik altijd blij van. En het is ondertussen een gewoonte geworden: leuke wc-inrichting ook aanwezig (laatste foto).


Onderweg naar de volgende leuke straatjes kwamen we nog een leuke retroshop tegen: Diezijner op de Zwanestraat met leuke hebbedingen voor groot en klein en geweldige kledij met een aanbod aan duurzame merken die ik nog niet kende zoals Pop Rok en Halsoverkop. Maar je vindt er bijvoorbeeld ook de geweldige Tante Betsy jurken.
We gingen 's avonds eten bij Café Bistro Kult op de Steenstilstraat om te kunnen proeven van hun spraakmakende vegan kaasfondue. Nou, niets was gelogen hoor! O-ver-heer-lijk! De 'kaasfondue' is op basis van noten. Je krijgt er brood bij om in te soppen en een klein salaatje. Al moet ik zeggen dat de komkommerreepjes die ik van mama's salade had gestolen nog beter smaakten bij die heerlijke fondue. Misschien een leuke tip voor in de toekomst ;-) (groentjes om te dippen, zoals wortel, bloemkool, ... Ook net wat gezonder dan). Maar wij zijn fan! Ook van de leuke (retro!) inrichting en wat dacht je, het leuke toilet.Tijdens onze wandeling naar Café Kult waren de winkels ondertussen al gesloten maar we deden wat leuke ontdekkingen en wisten meteen waar we zaterdag moesten zijn om verder te shoppen. Maar in de ochtend maakten we eerst een tripje met de auto naar de goededoelen kringloopwinkel Mamamini Helpman. Je hebt meerdere vestigingen van deze kringloop in Groningen maar ik had nu eenmaal een prachtig vintage kastje gespot op de webwinkel van Helpman en moest en zou naar daar gaan. Goede zet! Ik kocht er nog 2 mooie keukenstoelen en prachtig bankje. En tja het geweldige vintage kastje ging natuurlijk ook nog mee naar huis. Auto volgeladen: check!

Auto na ons uitje terug geparkeerd aan de b&b en hup terug de stad in. Voor dat we naar de winkeltjes gingen die we de dag voordien hadden ontdekt, nog even een snelle stop bij de Reshare Store van Leger des Heils, waar ik ballerina's scoorde. Maar wat een geweldig mooie winkel is me dat! Heerlijk!
Om 13u had ik gereserveerd bij kattencafé Poeslief. Net toekomen wanneer alle katjes te eten krijgen, van goede timing gesproken. En ook weer zo mooi ingericht dat in combinatie met een groot aanbod aan fluffy geweld én lekker verantwoord eten. Lore = happy!


Oh en natuurlijk het leuke toilet niet vergeten waar ja al zittend op de plee kan kennis maken met alle katjes (opeens kregen die lieve gezichtjes een naam). En ja ik vond het 'asjemiauw leuk'!


Na het katknuffelen en de deugddoende lunch was het tijd om verder te shoppen! Onder de Linde op de Steenstilstraat was een pareltje dat ik wel moest bezoeken! Prachtig aanbod aan vintage kledij, schoenen en accesoires. Ik scoorde er een geweldige jurk. En ook de vriendelijke bediening en eigenares waren super!
Daarna was het tijd om verder te gaan naar de Gelkingestraat. Onderweg nog een leuke 'huiswinkel' ontdekt in een zijstraat waar ik een mooi kadertje met leuk vintage behangetje kocht. 

Op de Gelkingestraat trok vooral Zich Zach en hun lightbox met boodshap 'vintage in the back' mijn aandacht. Vooraan in de winkel kan je nieuwe items shoppen, achteraan een mooi aanbod aan vintage items en kocht er leuke schoentjes.
Haastje Repje is ook zo een must visit op deze straat. Mooi aanbod aan retro kledij. Ik kocht er een leuk vestje van King Louie.

Nog zo'n leukerd op de Oosterstraat: Oddity waar op de labels duidelijk vermeldt staat of het een ecolabel of revive label is. Handig! Een winkel waar je ook gewoon vrolijk wordt van al die mooie stofjes!
Ons shopuitje sloten we af met een bezoekje aan Tim-Tom op de Nieuwe Ebbingestraat. Een vintage concepstore met een prachtig aanbod aan vintage meubilair en mooie interieur accesoires. 

Een paar straten verder op de Nieuwe Boteringestraat ligt Bla Bla, het restaurant met noch vlees, noch vis. Wat hebben we daar gesmuld! We namen er Japanse rolletjes als voorgerecht en een heerlijke mezze om te delen als hoofd. Za-lig gewoon! En van dat retro interieur word ik natuurlijk ook vrolijk.En nog zo'n leukerd: Anat! Een veganistisch lunchzaakje op het eind van de straat van onze b&b. Handig! We gingen er lunchen op dag 1 en een lekker vieruurtje eten op de laatste dag. Genieten hoor!En ja het interieur is ook hier super, tot het toilet toe natuurlijk (laatste foto).
Op dag drie bezochten we het Groniger Museum (alleen al het gebouw is prachtig) en stuitte op een leuke rommelmarkt op de Vismarkt. Dit niet bezoeken kon natuurlijk niet. Ik kocht er een leuk suikerpotje. En we lunchten heerlijk bij Herbivoor, een leuke veganistische lunchzaak met suikervrije dessertjes.En de uitvalsbasis van dit alles: onze heerlijke b&b Logies Groningen op de Oranjesingel gelegen aan het prachtige park en op 10 minuutjes wandelafstand van het centrum. Je hebt een hele zolderverdieping tot je beschikking met badkamer en 2 gezellige kamertjes. En onderstussen was het ook steeds genieten van de prachtige huisjes in de buurt. Heerlijk!

Ha! En om af te sluiten mijn geweldige vondsten... *tromgerofffel*....


In het kastje op de eerste foto horen nog 2 glazen schuifdeurtjes maar die laat ik nog even goed ingepakt veilig weggeborgen liggen.
Groningen I love you! Te snappen toch? Volgende missie: weekendje Groningen tijdens Klein Berlijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten