Pagina's

zondag 8 april 2012

Weekmenu: week 14

Voila ons weekmenu van dees week:
De toppertjes van deze week: de roerbakpasta, tortilla's, gevulde paprika's en hespenrolletjes! :-) Wat een smulweek was me dat! Wat het vandaag zal worden, zal ik bij mama thuis ontdekken. Heerlijk, Pasen met de familie!

Deze week werd de driepvies eens geledigd (ja nu al, maar we hebben maar een kleintje, wel net groot genoeg!).
En zo ontstond het idee voor de roerbakpasta (dus uit de wok). Ik baseerde het recept op mijn Mexicaanse Wokschotel. Uit week 13 was er nog heel wat pasta over van onze 'pasta met (rode) pesto' en deze stak dus in de diepvries. Het recept van de Mexicaanse wokschotel werd helemaal overgenomen, maar de rijst werd dus vervangen door de pasta én de groentenmix uit de Lidldiepvries werd vervangen door verse groentjes en wat groentjes uit blik, kijk maar!
De verse groentjes die jullie zien: drie kleuren paprika (rood, geel, oranje), wat snoeptomaatjes en zongedroogde tomaatjes (restjes van de Kaasschotel van vorige week) en een heel bakje champignions. Daar voegde ik nog kidneybonen en maïs uit blik aan toe.
Ja we hebben gesmuld!

De tortilla's waren ook superlekker! Voor de kip fabriceerde ik een eigen kruidenmix/ sausje.
Kip bakken in olijfolie, kruiden met de Mexicaanse kruidenmix, paprikapoeder, cayennepeper en peper/zout. Sweet chilli saus toevoegen en om het geheel af te werken voeg je wat Alpro Soya room toe. Et voila het resultaat:
Voor in de tortilla had ik nog een yoghurtsausje gemaakt, zomaar even uit mijn mouw geschud! Er stond namelijk wat yoghurt in de frigo die ietsje te zuur was geworden (maar hey, Mexicaans eten is all about zure room!). Dus je neemt iets te zure yoghurt (of gewone mag van mij ook ;-), maar dus zeker geen gezoete!), laten we zeggen vier grote eetlepels. Je voegt toe twee teentjes knoflook gemixt met wat verse basilicumblaadjes (ja ik heb zo'n handige knoflook crusher), een scheutje olijfolie, peper/zout en wat ahornsiroop. Zo ziet het er ongemengd uit (let eens op de kleurencombo, hoe goed die bij mijn retroservies past, niet te doen!):
En zo zag onze tortilla net voor het smullen uit!
Als groentjes deed ik iets heel simpels, maar wel super lekker: erwten & worteltjes en maïs uit blik! Het pastte wonderwel in het gerecht!

De gevulde paprika's waren ook erg lekker, maar daar heb ik jammer genoeg geen kiekje van. Mijn gevulde paprika's is zo'n gerecht dat ik altijd van het internet haal en ik vind nooit hetzelfde recept terug, dus dit is zo'n gerecht dat elke keer wel weer wat anders is. Maar nu haalde ik het hier. Ik gebruikte wel rode paprika's in plaats van groene, dat smaakt toch net iets lekkerder! Ook had ik per persoon één grote paprika en dan mag je toch rekenen op een uur in de oven in plaats van een half uurtje.

De hespenrolletjes (jammer genoeg ook geen foto gemaakt) is een recept van mijn mama. Ik werd er gister even helemaal nostalgisch van! :-)
Het is witloof (goed laten uitlekken na het koken anders gaat de saus schiften!) in hesp gerold, overgieten met kaassaus (basis is Knorr witte saus en zelf gemalen kaas toevoegen), gegratineerd uit de oven. Maar zo smullen dat we hebben gedaan!

En vandaag gaan we smullen met de familie!
Vrolijk Pasen iedereen!

1 opmerking:

  1. Ziet er héél lekker uit!!!!!!!!!
    Paasmenu bij mama:
    Waterkerssoep
    Mechelse koekoek in madeirasaus met groene asperges en voor de liefhebbers, zelfgemaakte appelmoes, met mignonettes
    En als dessert, een typisch Maasmechels chokolade dessert: chocoladeknawwel........
    Hopelijk allemaal lekker, want ik maak alles voor de eerste keer!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen