Pagina's

donderdag 6 december 2012

Retrovondst: rommelmarkt Lindehof

Gisteren brachten het vriendje en ik een bezoekje aan de overdekte rommelmarkt in het Lindehof in Kuringen (Hasselt), elke woensdag kan je daar terecht tussen 10u en 16u. Er staan niet al te veel standhouders maar wie net zoals mij zot is van retro kerstversiering is het Lindehof momenteel the place to be ;-)

Ik vond er een mooi retro handdoekje, prachtige retro kerstbollen (er lagen er nog veel meer, maar deze vond ik de mooiste en past in ons kleurenschema ;-)) en een hele set naaigaren met bijpassende spoeltjes, geweldig gewoon!


De kerstbollen waren niet goedkoop, 2 euro per stuk. Maar de dame kende haar prijzen, zo'n kerstbollen uit de jaren 50 verkopen ze op het internet voor 5 euro per stuk volgens haar :-)
Het handdoekje kostte me maar 50 eurocent en het naaigaren 4 euro.

Oh die kerstbollen doen me echt terugdenken aan oma's boom uit mijn kindertijd. Zij had echt zo'n typsiche kitchboom met van zo'n kerstbollen in alle kleurtjes en gekleurde lampjes, ik vond dat echt prachtig, mijn mama vond zo'n boom afschuwelijk ;-)
Mijn boom dit jaar komt aardig in de buurt van oma's boom van vroeger, maar dan met hier en daar een 'hedendaagse' toets ;-)

12 opmerkingen:

 1. Leuke vondst! De kerstballen zijn inderdaad heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk he die oude stofjes die aan oma's doen denken, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeie vondsten!
  Alleen maar goed, zo'n boom die aan oma doet denken! Dat zijn volgensmij de best versierde kerstbomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hè, die oude ballen. Helaas heb ik ze niet meer van vroeger thuis en kom ik op rommelmarkten alleen maar hele dure tegen. Het handdoekje vind ik echt helemaal geweldig! Goede Finds Lore, veel plezier ermee! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ben zo benieuwd naar je boom dan, mooi hoor zo'n oude kerstballen. Wij hebben er ook een paar inhangen, eentje is heel mooi, een groene glazen bal met kant.
  Mooi handdoekje ook! Alleen denk ik dat dat garen in de winkel even duur kost of rondom die prijs...ik heb dezelfde set, denkelijk van de Lidl/Aldi...maar toch een mooie prijs voor al je aankopen. Heel veel plezier ermee! Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad dat naaigaren leek me wel de 'normale' prijs te zijn ;-) Ach ik vind het toch leuk en niet te duur :-)

   Verwijderen
 6. Het handdoekje is echt prachtig! Het naaigaren komt trouwens van de Action, ik heb het zelf ook en heb het al voor vanalles en nog wat gebruikt. Het valt best mee van kwaliteit en 't zijn vooral veel toffe kleurtjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ben benieuw naar je boom dan! Leuke spulletjes gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dan mist er alleen nog engelenhaar in je boom he (mag niet meer, toch?)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk handdoekje! En ja, die kerstballen zijn mooi!

  BeantwoordenVerwijderen