Pagina's

dinsdag 8 oktober 2013

Museumtip: op bezoek bij mijn Nederlandse "collega's"

Ah, Lore kan terug genieten van een 'normale' situatie. Sinds 1 oktober heb ik terug 1 job in plaats van 2 en kan dus weer wat meer tijd vrij maken om Lore dingetjes te doen ;-)
Zo hadden het liefje en ik vorige vrijdag samen een dagje vrij! Ah, daar moesten we van profiteren natuurlijk :-)
Omdat ik Bokrijk met pijn in het hart achter heb me gelaten na het einde van het seizoen, sus ik die pijn een beetje door een bezoekje te brengen aan de Nederlandse collega's in Arnhem. Liefje en ik krijgen zelfs gratis toegang met ons Bokrijk abonnement.
En oh we hebben er van genoten! En wat waren Nederlanders ook al zo leuk honderden jaren terug. Toen hadden ze al veel kleur in huis, daar konden de brave Belgjes wel wat van leren in die tijd ;-)


Dit noemen we in ons dialect 'het huuske', het toilet dus ;-)

De laatste vier foto's zijn van een vissershuisje, schattig hè, met die kleurtjes en die klompjes!
Ook de vele mooie tegeltjes deden mijn hartje sneller slaan, wat mooi toch allemaal!

Oh ja en Robin en ik voelden ons weer helemaal thuis in het jaren 60 huisje en het jaren 70 huisje :-)


Wat me ook altijd kan bekoren zijn de mooie Hollandse molens, die heb je niet zo mooi in België!

Oh, dit kiekje vond ik wel geslaagd ;-)
En als afsluitertje, er waren best leuke winkeltjes in't museum met lekkers en leuks, alles met een retro-toetsje, dus ik was helemaal in mijn nopjes en liet me een beetje gaan ;-)
Ik kocht (van links naar rechts en van de achterste rij tot de voorste): rozenwater als gezichtsreiniger, kruidenkoekmix, speculaasmix met twee speculaasvormpjes, leuk lint met bloempjes en aardbeitjes, bos- en veenbessen confituur, nog wat speculaasvormpjes (ik ben wat van plan met Kerst ;-), jaahaa Lore denkt al aan Kerst!), twee blikken doosjes waarvan het voorste (het kleinste) gevuld met een mini naaisetje en een überleuk boek 'Vintage Thuis'. Zalig, met veel foto's en zelfmaak tips!

Oh ja hoor, het liefje en ik hebben genoten die dag!
Contente ik ;-)
Wie ook zin heeft gekregen om te gaan, hier vind je alle info: http://www.openluchtmuseum.nl/.
Trouwens ook een aanrader is de HollandRama! Echt een belevenis! Niet op foto, want je mocht er geen foto's maken binnen in, maar geloof me, echt leuk om te doen!

Fijne verdere week iedereen!

3 opmerkingen:

 1. Héél verassend, die gekleurde muren, nooit gedacht dat ze dat 'toen' al deden !
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk het open lucht museum. Ik ben er 2 jaar geleden weer eens geweest. Ooit lang lang geleden als klein meisje ben ik er ook wel eens geweest met mn ouders, maar dat wist ik niet meer. Het leek me altijd een beetje suffig totdat ik dus 2 jaar geleden maar weer eens ben gegaan. En idd erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zalig en wat een mooie kleuren overal!

  BeantwoordenVerwijderen