Pagina's

vrijdag 1 november 2013

Herfst!

Absoluut mijn favoriete seizoen! Oh wat houd ik toch van dit seizoen! De gezelligheid binnen met fleecedekentjes, rijst- en kersenpitkussentjes, lekker vroeg in bed kruipen met de Flow, een goed boek of de Ipad. Genieten noem ik dat! Wat ik wel nu erg mis, is ons poezenmeisje. Onze lieve Moppie is al 4 maanden niet meer bij ons, ik mis haar nog steeds... Maar lief en ik hebben besloten om na Kerst een ander verloren zieltje een nieuwe thuis te geven... We vinden dat we er klaar voor zijn (bijna dan toch...) ;-)

Maar dus, de herfst, dat is genieten!
Mama had een nieuw wandelplekje ontdekt en wilde dat graag met me delen.
Het was inderdaad de moeite!
Kijken jullie mee?

Is dat nu geen idyllisch plekje? Ik kon zo genieten van dat kabbelend beekje! Heerlijk vind ik dat als een bos niet zo maar een bos is, maar dat je er kan genieten van het heerlijk geluid van stromend water, zo rustgevend. Iets verder op zagen we ook de wilde paarden grazen (geen foto van, mijn gsm kan niet inzoomen).
Ik was ook nog op zoek naar mooie herfstschatten, maar die vond ik voornamelijk in mama's tuin. Grote prachtige bladeren met rood, geel en bruintinten. Ik heb ze laten drogen:
De kleine blaadjes liet ik drogen tussen mijn bloemenpers (komt van bij Dille en Kamille), de grote bladeren liet ik op de old-school manier drogen: tussen het grootste boek dat we in huis hebben, met daarop enkele van onze dikste boeken ;-)

Het resultaat is geslaagd, onze pompoen staat buiten op een schoon bedje van platte gedroogde bladeren ;-)
Geniet van het verlengde weekend en laten we vandaag en morgen even stil staan bij alle dierbaren die niet meer in ons leven zijn. Gelukkig hebben we nog de mooie herinneringen, die kunnen we koesteren, die blijven bij ons...

4 opmerkingen:

 1. Dat hebben we toch wel gemeen!! Ik hou ook van de herfst.........gezellig onder het dekentje. Mira boven op het dekentje, en Pichu aan de voeten!! Wandelen in de bos.....bladeren krakend onder je voeten, kabbelend water.......zalig!!
  En dan thuis een lekkere taart bakken.....mmmmmmmmmm!
  Kijken naar Rok en rol..........en dan tranen in je ogen krijgen bij het zien van je dochter op tv!!
  Trots op mijn creatieve dochter!!!!
  En ja, herinneringen ophalen, foto's bekijken van onze dierbaren die er niet meer zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie plek om te wandelen ! Een dróge herfstdag vind ik fijn, maar als het zo ontzettend hoost (zoals op dit moment hier in Zaandam) en je weet dat je er nog uit moet op de fiets, dát vind ik dan weer minder. Maar dekentjes en nog meer dekentjes en lekker creatief zijn, dat doe ik graag in de herfst.
  Ik ben ook blij met de mooie herinneringen die ik aan mijn lieffies heb (mijn paps en mams dus), ik mis ze nog steeds enorm en soms raak ik helemaal verlamd door het gevoel dat ik alleen ben (wat natuurlijk ook weer niet helemaal zo is). x Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. is dat de kikbeek bij de ingang van park hoge kempen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is tegenover de Duivelsberg, dus dat zal wel de Kikbeek zijn ja :-)

   Verwijderen