Pagina's

maandag 4 november 2013

Home sweet home (17)

Gisteren was het gezellig binnen-zit-weer. Gezellig de hele dag in de pyjama zitten en op mijn Ipad een leuke documentaire kijken in bed, wat moet ne mens nog meer hebben! Een docu over kleine huizen, oh kijk, wij zijn niet alleen! :-)

Hoewel het liefje en ik verzot zijn op ons compacte zolderhuisje verlangen we toch naar een eigen huis met ieder een eigen hobbykamer en een tuintje.
Hoewel ik ook soms denk, wat doet ne mens met zo veel ruimte? Met zo veel kasten? Rommel bewaren, zekers?
Hoewel ik ook al wat meubeltjes en spulletjes (zoals gordijnen en behangpapier) heb verzameld voor in ons toekomstig huisje, vind ik dat we nu ook wel best genoeg plaats hebben.
Hoewel we eigenlijk een beetje foefelen want we delen de badkamer met onze benedenburen (Robin's ouders), staat er nog een kastje met sjaals en mutsen op de overloop bij de benedenburen én staat mijn schoenenkast (de boekenrek uit Robin's jongenskamer) én Robin's kledingkast/ mijn jassenkast op schoonpapa's hobbykamer.
Hoewel dat alles, vind ik ons huisje toch erg leuk!

Maar blijkbaar zijn we niet alleen! Klein wonen is volgens velen de toekomst. We zijn met te veel, een woonplek in de stad is te duur. En dan worden mensen creatief. Het viel me wel op dat voornamelijk singles er voor kiezen om zo te klein te wonen (soms vele kleiner dan ons). Een gezin op zo'n kleine plek lijkt me inderdaad ook erg moeilijk...
Hier de docu over verschillende soorten kleine woningen. Erg leuk om te zien, let wel, de docu duurt bijna anderhalf uur, dus neem je tijd ;-)
Heel wat van de kleine woningen vind ik toch wat te functioneel en te weinig huiselijk.
Maar het kan wel!
Dat zie je hier bij 'the tiny-ass apartment designs'. Als je creatief bent kan je onder je bed zelfs een naaihoekje kwijt. Dju, waarom heb ik daar niet aan gedacht? ;-)

En ook ons kleine huisje vind ik een mooi voorbeeld van klein maar huiselijk!

Nu klein wonen vraagt om één groot talent: puzzelen! Alles in onze kasten zit er perfect in gepuzzeld, onder het bed zitten opbergdozen en zakken, achter mijn kledingrek staan reiskoffers die op hun beurt ook weer vol zitten met reisspullen. Tja, je moet het ergens kwijt hè ;-)
Maar wat kan dat puzzelen ook vermoeiend zijn. Eén item uit de kast nemen vraagt altijd veel tijd want dat éne staat altijd wel ergens achter of onderin...
Ook al is dit misschien de toekomst, liefje en ik verlangen toch naar dat eigen huisje hoor (naar dat eigen hobbykamertje ;-)).
Maar tot dan, vinden we het prima op ons zoldertje!

Fijne nieuwe week!
Meer HsH bij http://www.barbaramama.nl/.

Oh ja, vergeet mijn give-away niet!

2 opmerkingen:

  1. Klein maar fijn toch? In de Ikea zie ik soms ruimtes ingericht die waarschijnlijk nog veel kleiner zijn dat jullie ruimte. En toch vind ik dat wel wat hebben. Je wordt uitgedaagd om creatief te zijn met de ruimte die er is.

    Home sweet home X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet het er gezellig uit en ik las net dat Else de aflevering had gezien waar jullie in voorkomen. Oh toch maar eens straks of zo kijken naar de site. Knuff!

    BeantwoordenVerwijderen