Pagina's

zaterdag 2 november 2013

Van oud gordijn tot hip rokje!

Ein-de-lijk! Vorig jaar kreeg ik voor mijn 29ste verjaardag het boek 'Allemaal rokjes' van Mme Zsazsa, maar omdat ik eerder een jurkjes-mens ben had ik het boek wel al vaak bekeken en doorbladerd, maar nog nooit gebruikt.
Tot gisteren! Ik had ondertussen wel al een hele resem stofjes verzameld om mooie rokjes van te maken.
Zo had ik, ondertussen al 3 jaar geleden, een heel mooi vintage gordijnstofje gekocht op de Jukeboxbeurs in Rosmalen. en dat stofje leek me ideaal en groot genoeg voor het Zsazsa cirkelrokje.
En toen ik tijdens de eerste aflevering van Rok en Rol Karolien een gelijknamig cirkelrokje zag maken, begon het serieus te kriebelen!
Gisteren nam ik weer mijn heel 'hebben en houden' mee naar mama thuis om daar op de grote woonkamertafel aan de slag te gaan.
Zie hier het leuke resultaat (sorry voor de slechte foto's, maar ik had enkel mijn gsm bij en niet mijn camera):


Op het gordijn stonden grote vintage bloemen, die nu wel helemaal verknipt zijn, maar ik wist gewoon dat dit voor een leuk effect zou zorgen. Lore is content!
Ook voor het eerst zelf een rits ingezet. Geen blinde, ik had geen blinde rits voetje, het heeft nog wat oefening nodig, de stiksels zijn niet perfect recht, maar voor een eerste exemplaar ben ik best tevreden.

10 opmerkingen:

 1. Goed gedaan !!! Je kunt overigens ook een blinde rits inzetten met een normaal voetje...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook van plan om dat model te maken. Ik zoek enkel nog een gordijn of tafelkleed of een heel groot en goedkoop stuk stof...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk,ik ga binnenkirt ook voor het eerst een rokje Met rits maken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gedaan, schoon stofje! Alle begin is moeilijk hé, en een rits is inderdaad oefenen, oefenen, oefenen! Ik heb er ook nog vaak moeite mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yeah Lore is goed bezig! Een echt Lore rokje! Chapeau!

  Gisteren ook geleerd een blinde rits te zetten en met zo'n blinde rits voetje gaat dat perfect alhoewel je dan toch nog heel goed moet opletten dat je kort bij de rand stikt.
  Was toevallig vanmorgen aan het denken om een rok te vermaken waar zo'n rits in zit, maar ben net terug van pakjes naar de post brengen en ben helemaal total loss. Geloof dat ik een dutje ga doen, heb het helemaal gehad was namelijk bijna gevallen en me nog maar net staande kunnen houden tegen een container, dat gaat een mega grote blauwe plek geven op mijn hand :(. Och ja teken van boven om het rustig aan te doen... Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei oei, inderdaad doe het dan maar lekker rustig aan!

   Verwijderen
  2. Ik heb net effe het filmpje bekeken ennuh thanks for sharing! Altijd leuk om te weten hoe zo'n makkelijk rokje te maken. Lijkt me een leuk soort rokje voor mijn dochter ;). Knuff!

   Verwijderen
 6. Super!! Leuke stof ook weer!! En de blinde rits inzetten lukt zoals ze hierboven zeggen idd ook wel met een gewoon ritsvoetje, heb ik in't begin ook zo gedaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er hartstikke mooi uit!! Misschien een idee voor de gordijnstof die ik al een poosje heb liggen. Maar ik ben zelf niet zo van de rokjes... =)

  BeantwoordenVerwijderen