Pagina's

zondag 8 juli 2012

Scrapbooking: vakantie scrapdagje

Vandaag was het nog eens een scrapdagje met mijn scrapvriendinnen! Dat was al even geleden. Wat scrapbooking inhoudt kan je hier lezen, dus dat ga ik niet nog eens helemaal uit de doeken doen.
Maar wat is zo'n scrapdagje dan? Ons scrapvriendinnenclubje bestaat uit 4 scrapmadammen en tot nu toe gingen we altijd scrappen bij ons vriendin die in het verre Antwerpse woont, want zij was tot kort de enigste met een compleet huis (lees: afgewerkt met keuken enal! ;-)).
Maar nu heb ook ik een eigen keuken en konden we ook eens hier scrappen. Jammer genoeg waren we maar met drie, maar het was wel erg gezellig! We spreken dan 's morgens al af, eten lekker samen lunch en scrappen a volonté!
Mijn vakantie is ondertussen begonnen en dat betekent ook regelmatig eens afspreken met de scrapmadammen! Heerlijk!
En wat scrapten we vandaag?
Nog wat bladzijden uit mijn Peruboek. Iets over mijn Perureis kan je hier lezen en ik ben sinds vorig jaar september bezig met dat boek, dat er trouwens zo uit ziet:
Ik kocht het hier: The Spiral Tribe. Het zijn zo'n 75 pagina's en ik zit nu ongeveer aan de helft.

Leuke tips om reisalbums te scrappen:
-scheur teksten, foto's, prenten uit reisfolders/ reiscatalogi van het land dat je bezocht. Gebruik dit als achtergrond of opvulling
-gebruik plattegrondjes van de steden die je bezocht, plaatselijke folders van musea, inkomkaartjes, visitekaartjes van de hostels. Gebruik deze als opvulling of de plattegrondjes als achtergrond.
-vrolijk je pagina's op met versieringen van scrapbookmerken zoals DCWV, Cosmo Cricket, Making Memories en Basic Grey. Ieder scrapbookmerk heeft jaarlijks een 'op-reis' lijn.
-gebruik labels en stukjes lijntjespapier om wat tekst te schrijven over je reis.
-gebruik inktpads voor de afgescheurde zijden van de reisfolderbladzijden te inkten

Hier wat voorbeelden van vandaag:

2 opmerkingen:

 1. Lol "een afgewerkt huis met keuken enal", eigenlijk hebben we alleen een tafel nodig om te scrappen, maar met koekjes en pasta erbij gaat het nog beter he! thx!
  Ik zie dat je veel hebt aan m'n djoser-brochure :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker eten maakt het inderdaad alleen maar gezelliger hè ;-)
   Ja uw brochurekes komen goed van pas :-)

   Verwijderen