Pagina's

zaterdag 14 juli 2012

Weekmenu: week 28

De luie week! Tja, het is vakantie voor iets ;-) Ik ben te druk bezig met leuke uitstapjes en zo, dan is er nu eenmaal geen tijd voor keukenwonderen!
Kijk eens naar die woensdag (klik op foto = foto groter)! Afhaalkebab! Foei! ;-)
En dat doorgekrabbeld woordje (tot tweemaal toe) = 'Mexicaans'. We eten dat heel graag, maar ik wilde iets maken dat zo'n drie uur in beslag zou nemen (die gekke Mexicanen toch) en had ik daar nu net geen goesting in dees week... Ach ach, 'Lore-in-vakantiemodus' heeft ook haar charmes hoor ;-)

Maar dus, de maandag en de zaterdag werd toch iets lekkers en nieuws uit de mouw geschud (mouwen, iets wat we de laatste dagen kunnen gebruiken, niet waar? Frisjes toch?).

Het receptje van maandag vind je hier (lekker lui een link posten en meer niet): http://nl.delhaize.be/Recepten/Recepten/Kalfslapje-met-room-van-groene-olijven
Hoewel mijn room van groene olijven eerder een sausje was en ik te lui was de preien in sliertjes te snijden (lijkt me ook niet zo eenvoudig, niet?) en ze gewoon in ringen heb gesneden, smaakte het ons zeer! Maandag aten we het met lookbrood uit de oven, de dinsdag met pasta. Twee maal anders, ja lap!

Zaterdag: gevulde paprika's met pasta met Boursin Cuisine (dat laatste hebben we hier wel echt ontdekt, zeg!).
Nodig voor 4 personen:
voor de paprika's:
-4 paprika's
-1/2 grote ui
-basilicum en oregano
-peper en zout
-2 el paneermeel
-1 klein ei
-500 g gemengd gehakt
-1 blikje tomatenpuree
-een scheut rode wijn
-wat water
-gevogelte fond
-kappertjes
-gemalen kaas

voor de pasta:
-500 g pasta naar keuze
-1 courgette
-1/2 grote ui
-1 potje Boursin  Cuisine fijne kruiden en knoflook
-peper en zout
-basilicum en oregano

Hoe te werk?
Gehakt meng je met het ei, de ui, het paneermeel en de kruiden. Je wast de paprika's en verwijdert zaadjes en deksel en je vult ze met het gehakt. Je roert in een kleine koekenpan (die in de oven mag) de gevogelte fond (1/2 glas), de scheut rode wijn, enkele kappertjes, het blikje tomatenpuree, de kruiden en wat water (wanneer de saus te dik is) door elkaar en zet er de 4 paprika's in. Strooi wat gemalen kaas op de paprika's. Zet ze in een oven voorverwarmd op 220 °C voor 1 uurtje.

Ondertussen kook je de pasta. Je bakt in wat olie (of boter) de courgette en de rest van de ui en kruiden, wanneer alles gaar is voeg je de gekookte pasta toe en de Boursin Cuisine.

Njam!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten