Pagina's

zaterdag 28 juli 2012

Museumtip: C-Mine

Op mijn verjaardag bezochten mijn liefje en ik de C-Mine Expeditie.
In één woord: ge-wel-dig!
Een ervaringsmuseum, zo heerlijk! Echt, dit moet je doen! Je kan er ruiken, voelen, horen, kortom beleven, hoe het leven/werken in de mijnen was.
C-Mine (http://www.c-mine.be/) is een cultuurcentrum in Genk waar tijdelijke (gratis) tentoonstellingen getoond worden in de voormalige mijngebouwen en een fitnesscentrum en cinema in de oude badzalen van de mijn zijn gehuisvestigd.
Sinds kort kan je er ook (permanent!) genieten van de C-Mine Expeditie. Met je C-Mine Expeditie inkomkaartje kan je trouwens genieten van korting bij het Vlaams Mijnmuseum (en vice versa) en korting in de cinema van C-Mine (Euroscoop).
Enkele leuke kiekjes:Er lopen ook twee tijdelijke tentoonstellingen in C-Mine.
Numbero uno: The Machine nog tot 7 oktober 2012 (meer info hier: http://www.the-machine.be/en/) en hier wat kiekjes:
Benieuwd wat die spin daar doet? Waarom Robin en ik schoentjes opsmukken? Bezoeken die tento! The Machine is vreemd en leuk ;-)

Numbero duo: Sofie Muller - Black Out nog tot 12 augustus 2012 (meer info vind je hier: http://www.c-minecultuurcentrum.be/programma/) en hier wat (lugubere) kiekjes:


I like her work, a lot!! (om al dat kleurrijke in mijn leven wat te compenseren, heb ik een luguber duister trekje ;-)).

Nadat mijn culturele batterij weer was opgeladen, gingen het liefje en ik nog lekker Chinees eten (dat lees je hier), gingen we met de vriendjes een ijsje eten bij Mario's Ice en een filmpje kijken in de cinema in Genk (ja duh, daar kregen we korting met ons inkomkaartje ;-)). Jammer genoeg is Ice Age 4 geen aanrader, totally over the top. Maar een leuke dag/avond was het zeker wel!

5 opmerkingen:

 1. Oh, dat jongetje aan zijn buro was er ook in Watou!
  Ziet er idd allemaal heel boeiend uit!
  Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja naar Watou wil ik ook heel graag. Zou ze haar werken meermaals maken? Want beide tentoonstellingen lopen toch samen, niet?

   Verwijderen
  2. dergelijke beelden worden in een oplage van vijf stuks gemaakt. maar allen iets verschillend door de techniek van het patineren

   Verwijderen
 2. Het lugubere is prachtig en OMG........kon ik ook maar naar Mario's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als Robin terug is kunnen jullie eens naar hier komen, ga ik lekker koken, wat bezoeken, naar Mario's ;-) Strak plan?

   Verwijderen