Pagina's

vrijdag 21 september 2012

Ik recykleer

Hoewel ik het retedruk heb met mijn jobs momenteel wil ik toch graag meedoen met de Recykleer veertiendaagse die van start is gegaan.
Maar ik ga een beetje 'vals spelen' omdat ik momenteel totaal geen tijd heb om achter het naaimachine te kruipen (wat natuurlijk jammer is) en toch graag mijn bijdrage doe ;-)
Het is een klein werkje dat ik ergens in't begin van't jaar heb gemaakt en wel past binnen het recykleren! :-)

Een hobby van mij (die jammer genoeg al even stil ligt) is urban exploring: het betreden en fotograferen van verlaten gebouwen en terreinen (hier zie je wat voorbeelden van wat foto's van mij: Creatiefpapier). Soms moet je dan wel eens ergens overklauteren, zoals prikkeldraad en dan kan het wel eens misgaan...
Met mijn lievelings harembroek bleef ik serieus in de prikkeldraad hangen, oops!
Hier zie je hoe schoon die broek wel niet was:
Maar soit, als broek herstellen was absoluut geen optie, dus hield ik hem bij om er later er eens iets van te maken.
Het werd uiteindelijk een redelijke grote zakjesrol voor plastieke zakjes (die ik zo veel mogelijk beperk, maar de zakjes die toch hier in huis terecht komen, bewaar ik dan voor hergebruik):
Ik gebruike het onderste deel van beide broekspijpen, die ik met het breedste gedeelte aan mekaar naaide. De broek had onderaan al elastiek zitten rond de enkels, dat komt natuurlijk goed van pas. Bovenaan stop je de zakjes er in, onderaan trek je ze er weer uit:

Van de achterzakjes maakte ik een zakje dat ik bovenaan de zakjesrol bevestigde, daarin bewaar ik rubberen elastiekjes:
Hij hangt nu in mijn poetshoekje in de keuken:
Van het bovenste gedeelte van de broek (dat best een groot stuk is omdat het een harembroek was) ben ik van plan om een handtas van te maken of een shoppingbag misschien.

7 opmerkingen:

 1. Altijd een beetje sakkeren als het misgaat met een lievelingskledingstuk, als je het dan kan herwerken is het toch nog wat aanwezig. Ik kijk al uit naar die tas, en ondanks prikkeldraad heb je wel een coole hobby :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat creatief bedacht, ik zou er niet op komen, haha!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dat is jammer van die te gekke harembroek...had je er niet een stukje bij kunnen naaien? ;)
  maar wel weer slimme oplossingen en wie straks een hele coole tas erbij...ik ben benieuwd.
  Effe een hele snelle post vanachter mijn pjoeter, ik heb je in het rijtje blogs gezet dat ik volg aan de rechterkant van mijn blog.
  Warme creatieve groetjes van Susan en bedankt voor je reactie op de mijne, zal proberen snel weer tijd te maken om te reageren...zoefff

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wauw wat een goed verhaal en wat mooi gerecykleerd!! Ben nu al benieuwd naar je tas...!

  BeantwoordenVerwijderen