Pagina's

zondag 9 september 2012

Weekmenu: week 35

Beetje laat, maar beter laat dan nooit ;-) (en het is nog net op de valreep...), het weekmenu van vorige week:
Toppertjes van deze week was de tajine met kefta en ei en het gehaktbrood.
De tajine:

Voor de kefta heb je nodig:
500 g lamsgehakt (of gemengd gehakt)
1 ui, fijngesnipperd
1 theelepel gedroogde munt
1 theelepel kaneel
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
peterselie naar smaak
zout en peper

Voor de tajine:
boter
zout
1 theelepel cayennepeper
4 middelgrote eieren
1-2 theelepels komijnzaad, droog en gemalen
peterselie naar smaak

Het gehakt meng je met de fijngesnipperde ui, gedroogde munt, kaneel, paprikapoeder, cayennepeper, peterselie en breng op smaak met peper en zout. Rol er kleine gehaktballetjes van.

Vul de tajine met 4 dl water en breng aan de kook. Pocheer de kefta hier 10 minuten in. Haal ze met de schuimlepel uit de tajine en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Voeg boter toe aan het kookvocht en breng dit mengsel aan de kook. Roer zout en cayennepeper erdoor en voeg de gepocheerde kefta toe. Stoof ze op hoog vuur tot bijna al het vocht is verdampt. Breek voorzichtig de eieren rondom de kefta, doe het deksel op de tajine en laat de eieren in de saus en de stoom stollen. Bestrooi voor het serveren de peterselie en het komijnzaad over het gerecht.

Het gehaktbrood:
Het gehaktbrood ziet er vreselijk onfotogeniek uit, maar lekker was het wel ;-p
Het is een recept naar Jeroen Meus, het is een gehaktbroodje met uiensaus (die echt erg lekker is) geserveerd met ne simpele papat (zo heel af en toe kan me dat wel smaken ;-)) en een groene salade. Echt smullen! Hier vind je het recept:
/dagelijkse-kost/recepten/gehaktbrood-met-uiensaus-kropsla-en-gekookte-aardappelen

En wauw!! Dit is reeds mijn 100ste post! Op naar de volgende 100 ;-)

4 opmerkingen: