Pagina's

zaterdag 22 september 2012

Weekmenu: week 37

... en soms gaat het mis.
September is echt druk, soms iets te druk, maar soit Lore wilde ook per sé gidsen bij dat éne project dat alleen maar in september kan. Maar dat is leuk: nieuwe ervaringen, leerrijke ervaringen, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe kennis opdoen... En de weekenden zitten vol met feestjes, marktjes en af en toe ook met werkgerelateerde afspraken. Ik kan daar natuurlijk van genieten, maar ik word dan ook onrustig als mijn creatieve uitspattingen er bij inschieten. Mijn naaimachine is al even onaangeroerd gebleven, scrappen staat op een minimum, mijn fototoestel wordt alleen bovengehaald voor foto's te maken voor mijn blog en het ergste van al: nieuwe degelijke gerechten op tafel toveren is ook niet meer zo evident. Normaal gezien springt Robin dan wel in, maar hij werkt momenteel 7 dagen op 7, tja dan maar vaak eenvoudige gerechtjes, soms kant-en-klare toestanden en soms vind je toch de tijd om je 'uit te sloven' en dan... dan gaat het mis!

Ik maakte het Indisch stoofpotje uit het Donderdag Veggiedag kookboek. Allemaal verse groentjes, aardappeltjes schillen (dat gebeurt hier niet vaak...), een degelijk gerecht dus. Hier vind je het recept ook terug: recept.
Van koriander ben ik sowieso geen fan en liet dit uit het recept. En speculaaskruiden heb ik niet in huis en verving ik door kaneel. Misschien niet de beste zet, want we vonden de kruiden op de groentjes niet zo geslaagd. En gefrituurde tofu vonden we echt vreselijk, Robin omschreef het als 'Play-Doh eten'... Niet dat we als kind Play-Doh hebben gegeten (denken we...), maar het proefde zoals Play-Doh riekt, snappie? Niet lekker dus ;-) Tofu marineren = top, frituren = flop...
Het zag er nochtans smakelijk uit hoor:
Nu, iets van eten wegkieperen, is hier uit den boze! Niets beland hier zo maar in de vuilemmer. Ofwel wordt het ingevroren, of verwerkt in een ander gerecht of de kippen eten het op. Van de tofu hebben de kippen gesmuld, de groentjes heb ik ingevroren en ga er morgen een soep van proberen te maken en hopelijk kan ik de smaken recht zetten ;-) Wish me luck!

2 opmerkingen:

  1. Hier gaan de restjes ook altijd naar de kippen, haha! Succes met alle drukte!

    BeantwoordenVerwijderen