Pagina's

dinsdag 16 oktober 2012

Retrovondst: Rock around the Jukebox

Jaarlijks staan mijn vriend en schoonpa met plaatjes (voor in de Jukebox) en Jukebox-onderdelen op de jukeboxbeurs in Rosmalen (NL) met de leuke naam Rock around the Jukebox. Je vindt er niet alleen jukeboxes, jukebox-onderdelen en plaatjes, maar ook Rock-a-billy kleding (denk hoepeljurken en petticoats), Amerikaanse diner meubilair, oldtimers én én én leuke retrovondsten van de jaren 50 tot jaren 80. Ja kijk dat laatste onderdeel is wat mij natuurlijk interesseert! ;-)
Elk jaar vind ik er wel een aantal leuke zaakjes.
Dit jaar vond ik er dit:
 Je ziet een blikken doos voor maar 2 euro (ik heb er mijn strijkkralen in gestopt), een sewingkit (met schaartje, knopen, garen, naalden nog incluis!) voor 2,5 euro en een warmhoudertje van Brabantia voor maar 2,50 euro. Koopjes dus! :-)

Maar dan de retrovondst van de dag, deze überhippe staanlamp. We wilden graag een retro staanlamp, je kent ze wel, zo'n langwerpige kegelvorminge staanlamp met lekker veel retrostof, maar toen zagen we deze. De verkoper vroeg er 55 euro voor, maar dat vonden we wat veel. Uiteindelijk is mijn vriend gaan afdingen op zondagavond toen de standhouders waren aan't opruimen. We hebben hem voor 45 euro kunnen kopen!
Hij is niet meer helemaal gaaf, hier en daar is er een vochtplekje op het stof, maar ach zo zie je tenminste dat ie echt retro is ;-)
Op de beurs zelf ben ik vergeten foto's te nemen (te druk met schatten zoeken ;-)), maar van al dat moois buiten moest ik toch wat kiekjes maken. Ik heb een zwak voor Amerikaanse oldies! Zo mooi én stoer!


11 opmerkingen:

 1. Wat een leuke lamp!!!! En die Brabantia-warmhouder heb ik vroeger nog gehad!!!
  Maar wat een prachtige Jaguar!!!! Zooooo mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaloers op dat blik! :) En die blauwe Ford, daar zou ik zo in weg kunnen rijden hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh jij ook al van het weekend autootjes aan het kijken geweest. Oh amerikan daar zijn wij ook gek op. Super auto's en een jukebox en flipperkast uit de oldies zouden we ook graag willen hebben, inclusief een grote garage aan een groot huis :D. Dus als God blieft...de Lotto Jackpot op mijn nummers...dat zou mooi zijn.
  Groetjess!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja mijn schoonpa maakt Jukeboxen op als hobby, we hebben er al ééntje gereserveerd voor later wanneer we een huisje hebben gekocht (nu wonen we te klein) :-)

   Verwijderen
  2. Hey girl ik zag net dat je de Giga Give Away bij Bien Maakt gewonnen hebt. Volgens mij is die echt bij jou op z'n plaats met je voorliefde voor oude stofjes en dessins. Gefeliciteerd! Tis je van harte gegund! Warme groetjes van Susan

   Verwijderen
  3. Dat meen je niet?? Oh wauw, snel even een kijkje gaan nemen ;-)

   Verwijderen
 4. Wow die lamp!! En oh zo'n warmhoudertje hadden we vroeger ook thuis, ik geloof in het paars. :-)

  BeantwoordenVerwijderen