Pagina's

maandag 1 oktober 2012

Allemaal lijstjes

Ik ben een lijstjesmens.
Ik maak sowieso altijd boodschappenlijstjes: voor naar de supermarkt, voor naar de markt, ....
Dan hangen er op onze koelkast ook nog een aantal lijstjes:
Van links naar rechts: onder 'This week' hangt er eigenlijk een lijstje met activiteiten (uistapjes, etentjes, ...) die ik dit jaar nog wil inplannen, onder 'To Do' hangt mijn algemene to do lijst (naar de schoenmaker, naar het containerpark) en onder 'Shoppinglist' hangt een lijstje met spulletjes die ik graag nog wil kopen (maar niet echt dringend zijn) zoals een retrobureautje voor Robin (juich we hebben er eindelijk ééntje gevonden, later daarover mee), deel 6 van de Aardkinderen (boekenreeks die ik momenteel verslind), ...

Dan maak ik wekelijks nog een aantal todolijstjes met todo's die zeker die week of die dag moeten gebeuren en in mijn agenda maak ik lijstjes met todo's voor het werk (mailtjes, documenten opstellen).

Boven mijn retrobureautje hangen dan mijn crealijstjes.

Leuk hè, mijn heuvelachtig prikbordje met bomenprikkers :-)
Van links naar rechts: mijn lijstje met scrapplannen (na de zomer opgesteld, toen was mijn vorig lijstje afgewerkt), mijn lijstje met naaiplannen (ook na de zomer opgesteld, toen het vorig was afgehandeld) en mijn algemene crealijstje (opgesteld begin dit jaar en de rechterkolom is aangevuld na de zomervakantie).

Mijn crealijstjes werk ik meestal op een jaartje af. De algemene crealijst (ideeën opgedaan via Pinterest) wil ik graag op't eind van het jaar hebben afgewerkt en over het naailijstje en scraplijstje zal ik een schooljaar doen.

Ooit las ik eens een artikeltje over lijstjes: lijstjes geven rust. De chaos (al die zaken die we willen onthouden) zet je op papier, waardoor ze niet meer in je hoofd zitten. Maar lijstjes geven pas voldoening wanneer er regelmatig iets doorstreept kan worden. Helemaal mee eens met dat artikeltje (gelezen in de Yunomi)! Heerlijk zo'n afgewerkt lijstje! ;-)
Maar soms maak ik 'blijvende lijstjes' in mijn 'Ik-schriftje': wat 'bereikte' ik al en wat wil ik nog bereiken?, welke landen bezocht ik en welke wil ik nog bezoeken?, feelgood lijstjes (als ik een dipdagje heb, lijst ik leuke zaakjes uit mijn leven of van die week op),...

Vanaf nu kunnen jullie mijn crealijstjes meevolgen en wat ik afvink. Klik bovenaan op het tabblad 'Allemaal lijstjes'.

Wie is er nog zo'n lijstjesmens?

9 opmerkingen:

 1. Ik ben er nog maar pas mee begonnen, maar het werkt echt! Het brengt rust in je hoofd......
  Maar ik heb nog niet zoveel lijstjes als jou!
  Dat komt misschien nog wel.....;-)
  Groetjes xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om je lijstjes te mogen zien!!

  Hier nog zo'n lijstjesmens. Maar die van mij durf ik niet te laten zien.
  Die van mij gaan over wat nog schoon te maken, nog op te ruimen, nog te organiseren (in huis als in mijn sociale leven), mijn bucketlist (ken je dat??) etc.
  Ik word soms wel wat onrustig van mijn lijstjes, al die dingen die ik nog wil...
  Maar het kan ook heerlijk zijn het uit je hoofd en op papier te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een bucketlist ken ik inderdaad, maar dat is voor mij al een te 'zware' lijst, zo'n lijst kan je niet snel afwerken (snel= op een jaar tijd ten laatste) en dat zou bij mij voor onrust zorgen denk ik :-) Ik maak wel 5 jaren plannen op, maar ik maak ook dan snel werk van die zaken, want anders heb ik weer dat onrustig gevoel ;-p

   Verwijderen
 3. Ik ben ook een lijstjesmens! Heb sinds kort ook een crea lijstje, maar daar word ik onrustig van , haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het onrustige gevoel kunnen jullie misschien vermijden door haalbare lijstjes op te stellen. Géén te lange lijstjes, maar lijstjes waar je regelmatig iets van kan doorstrepen. Het doorstrepen geeft voldoening, niet de lijstjes op zich. Lijstjes die te lang lijstjes blijven (zonder doorgestreepte items) geven inderdaad onrust. :-) Een evenwicht zoeken dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lijstjes en onrust, zo herkenbaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook een lijstjesmens, niet voor de boodschappen, bijgevolg dat ik altijd wel wat vergeten ben :)
  Voor impulsieve uitspattingen zit er een noteboekje in mijn tas, en er liggen altijd blokjes op mijn bureau, mijn lijstjes wijzigen ook wel eens wegens een idee dat groeit, soms gaan dingen ook verloren, of worden ze niet uitgewerkt wegens tijdgebrek, wat ik bij jou zie is dat je al veel geschrapt hebt en dus al veel verwezelijkt hebt, knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk! Ik ben al een tijdje bezig met het opstellen van een 30 voor 30-lijstje. 30 dingen die ik wil doen voor ik 30 word. Binnenkort zwier ik het ook eens online!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. haha ik herken mezelf helemaal in die lijstjes! ik heb er ook massa's in mijn kamer hangen ^^
  Leuke blog trouwens ! groetjes lita

  BeantwoordenVerwijderen