Pagina's

woensdag 17 oktober 2012

Weekmenu: Week 41

Het is weer die tijd: onze vriezer zit te vol, er kan bijna niets meer bij, dus koken we onze vriezer leeg! Altijd spannend wat je terug vindt en mee aan de slag moet gaan ;-)
En wat leverde het op? Gezellige herfstige taferelen hier op tafel. Omdat uit-de-vriezer-gerechten er meestal niet spectaculair uit zien, geen smakelijke foto's van deze week. Wel het weekmenuutje:
Wanneer ik onze vriezer leegkook, krijgt de koelkast ook steeds een betere inspectiebeurt. We ontdekten nog twee potjes pesto (rode en groene) en zongedroogde tomaatjes. Hier maakten we de woensdag een pastaatje van (rode pesto met een beetje groene omdat we van de rode niet meer genoeg hadden) met de zongedroogde tomaatjes, spekblokjes en pijnboompitten. Easy as hell, maar zo lekker!
De donderdag en vrijdag waren echt herfstig! Wij eten nooit (allez bijna nooit) patatten, wij vinden dat saai. Maar de donderag en de vrijdag heeft ons dat zo gesmaakt omdat we het zo lang niet meer hadden gegeten, ne gewone ordinaire patat. De donderdag met mijn zelfgemaakte rode kool uit week 39 en de vrijdag met bloemkool in tomatensaus uit week 40. En bij al dat ordinairs hoorde een ordinaire (kippen)braadworst. Ha, ma zo lekker!

En bij herfstige taferelen aan tafel horen herfstige kiekjes:

En nu dat ik net lekker herfstig ben aan't wezen, vertelt onze Frank (voor de Nederlandse lezers: dat is onze weerman hier in Belgïe) dat het in't weekend eventjes terug lente wordt! Ja lap!

8 opmerkingen:

 1. Heerlijk!! Wij zijn allerlei lekkere dingen aan het proberen van de AH. Vegetarisch. Dat wel. Zo leuk om nieuwe dingen te ontdekken!! Jij veel plezier met het 'vriezer-leegkoken'... =)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, ik wou dat ik zo'n vriezer vol had! Er is hier gebrek aan kook inspiratie! Vooral aan makkelijke recepten. Dus heb je meer van zulke recepten! Graag!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het vriezer leegkoken gaat deze week ook nog door, dus na deze week komen er weer makkelijke gerechtjes op mijn blog ;-)

   Verwijderen
  2. Ik heb ondertussen ook een volle vriezer! Lastig vind ik dat, uit de vriezer eten geeft mij altijd zo een fast food gevoel, terwijl het toch gewoon zelfgemaakt is...

   Verwijderen
 3. Hé je hebt ook van die heerlijke herfstkiekjes, en heb jij kaboutertjes gevonden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bloemkool met tomatensaus klinkt een beetje eng...

  BeantwoordenVerwijderen